Κορωνοϊός-Ουχάν: Διαψεύδονται οι επίσημοι ισχυρισμοί για 3.200 νεκρούς | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Κορωνοϊός-Ουχάν: Διαψεύδονται οι επίσημοι ισχυρισμοί για 3.200 νεκρούς

Διαψεύδουν τα επίσημα στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης περί ύπαρξης 3.200 θυμάτων στην επαρχία της Ουχάν, την περιοχή από την οποία ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού, οι κάτοικοι της ομώνυμης επαρχίας.

Όπως υποστηρίζουν, τα θύματα στην πόλη αγγίζουν τους 42.000, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από εκείνον που υποστηρίζουν οι κινεζικές αρχές.

Την ίδια στιγμή, η κινεζική κυβέρνηση έχει αναφέρει την ύπαρξη 81.000 κρουσμάτων και 3.300 νεκρών, εκ των οποίων οι 3.122 προέρχονται από την επαρχία της Χουμπέϊ, εκεί που ανήκει η Ουχάν.

Κάτοικοι της Ουχάν μίλησαν στο Radio Free Asia, όπου ανέφεραν ότι τα επτά γραφεία τελετών που υπάρχουν στην πόλη άρχισαν από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας να παραδίδουν 500 τεφροδόχους το καθένα στις οικογένειες των θυμάτων. Αν υπολογιστεί ότι παραδίδονται οι τεφροδόχοι 3.500 νεκρών ανά 24ωρο, τότε μέσα σε 12 ημέρες θα έχουν παραδοθεί περίπου 42.000 τεφροδόχοι.

Ακόμη, πηγή που βρίσκεται κοντά στην επαρχία Χουμπέϊ αποκάλυψε ότι πολλοί κάτοικοι πέθαναν στα σπίτια τους λόγω του κορωνοϊού χωρίς να υποβληθούν σε διάγνωση ή να κάνουν το προβλεπόμενο τεστ. Η ίδια πηγή επισήμανε πως μέσα σε ένα μήνα έγιναν 28.000 αποτεφρώσεις νεκρών και πρόσθεσε ότι κάθε γραφείο τελετών παραδίδει δύο φορές την ημέρα στοιχεία για τις εκτελεσθείσες αποτεφρώσεις. 

Επιπλέον, σημειώνεται πως όλες οι τεφροδόχοι θα έχουν παραδοθεί πριν τις 5 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία οι οικογένειες θα επισκεφθούν τους τάφους των προγόνων τους στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Qing Ming». Μάλιστα, οδηγός φορτηγού που μίλησε στο περιοδικό Caixin είπε ότι παρέδωσε σε γραφείο τελετών περιοχής κοντά στην Ουχάν φορτία με 5.000 τεφροδόχους μέσα σε δύο ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την περασμένη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία επετράπη στους συγγενείς των θυμάτων να παραλάβουν τις τεφροδόχους των συγγενών τους, σχηματίζονται μεγάλες ουρές αναμονής έξω από τα γραφεία τελετών. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο κατά την οποία η Ουχάν προσπαθεί να βρει ξανά τους ρυθμούς της κανονικής ζωής. Ήδη ορισμένοι κάτοικοι έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν μέσα στην πόλη, χρησιμοποιώντας τα μέσα μεταφοράς.