Κορωνοϊός-Ματαρέλα: «Χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό πνεύμα αλληλεγγύης»

Επιστολή με την οποία προειδοποιεί για τις συνέπειες του κορωνοϊού, καλώντας σε αλληλεγγύη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, απέστειλε ο Πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, στον Γερμανό ομόλογό του, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ.

Ο κ. Ματαρέλα εκφράζει, μεταξύ άλλων, την ελπίδα να μην βιώσει τόσο η Γερμανία όσο και η υπόλοιπη Ευρώπη το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η Ιταλία.

Ακόμα, τονίζει πως «εδώ, σε πολλές περιοχές αποδεκατίζεται η γηραιότερη γενιά, η οποία απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι αποτελούν σημείο αναφοράς για τους νέους, όχι μόνο για τα συναισθήματά τους, αλλά και την καθημερινή ζωή».

Τέλος, καλεί σε ακόμα πιο συστηματική δράση την ΕΕ, σημειώνοντας: «Χρειαζόμαστε ένα πραγματικά ευρωπαϊκό πνεύμα αλληλεγγύης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ηγεσία της, εργάζεται με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, αντιμέτωπη με αυτή την νέα, γενικευμένη δραματική κατάσταση. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει. Οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας, έχουν ανάγκη να νιώσουν την αποτελεσματική εγγύτητα της δράσης της Ένωσης».