Κορωνοϊός: 24 νεκροί στη Ρουμανία - 56 νέα κρούσματα στην Κροατία | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Κορωνοϊός: 24 νεκροί στη Ρουμανία – 56 νέα κρούσματα στην Κροατία

Τον 24ο θάνατο λόγω του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Ρουμανία. Πρόκειται για μια 80χρονη, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ιασίου.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε από το ρουμανικό Ινστιτούτο Μολυσματικών Ασθενειών η πραγματοποίηση μελέτης για την ανίχνευση των μολυσμένων ατόμων και την πρόληψη των σοβαρών μορφών του κορωνοϊού. Η έρευνα θα γίνει στο Βουκουρέστι, ενώ θα γίνει σε 10.500 άτομα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «Δεν πρέπει να προετοιμάζουμε μόνο τα νοσοκομεία μας, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε και ότι οι άνθρωποι δεν θα μολυνθούν. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να μάθουμε πού κυκλοφορεί ο ιός και πού κυκλοφόρησε το προηγούμενο διάστημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πραγματοποιούμε αυτή την επιστημονική αξιολόγηση».

Κατόπιν, σημειώνεται πως «ο έλεγχος αυτός είναι απαραίτητος επειδή περίπου το 80% των μολυσμένων ατόμων αναπτύσσουν ήπια ή μέτρια μορφή της νόσου, οι οποίες μπορούν να περάσουν απαρατήρητες, με αποτέλεσμα οι μολυσμένοι να διαδώσουν τον ιό σε άλλα άτομα».

56 νέα κρούσματα στην Κροατία

Την ίδια στιγμή, η Κροατία ανακοίνωσε ότι 56 άνθρωποι προσβλήθηκαν τις τελευταίες ώρες από τον κορωνοϊό. Έτσι, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στους 551, ενώ τρεις άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους.

Ακόμα, μεταξύ των κρουσμάτων βρίσκονται 23 γιατροί και νοσηλευτές, κάτι που αναγκάζει το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας να αυξήσει τους ελέγχους στα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι τρεις αστυνομικοί παρουσίασαν συμπτώματα του κορωνοϊού, με τις αρχές να τους θέτουν σε καραντίνα.