Ντι Μάιο: Αναγκαία η ευρωπαϊκή αντίδραση στο μεταναστευτικό | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ντι Μάιο: Αναγκαία η ευρωπαϊκή αντίδραση στο μεταναστευτικό

Μήνυμα προς την Τουρκία ότι οι εκβιασμοί στο μεταναστευτικό δεν γίνονται δεκτοί απηύθυνε ο Ιταλός ΥΠΕΞ, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Μιλώντας για την κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο κ. Ντι Μάιο είπε, αρχικά, ότι τις επόμενες ημέρες «θα συγκληθεί έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων», καθιστώντας σαφές ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί εκβιασμούς».

Ακόμα, αναφέρθηκε στους λόγους που τροφοδοτούν το μεταναστευτικό ρεύμα, καθώς και στον τρόπο που προτίθεται σε πρώτη φάση να αντιδράσει η ΕΕ. «Ο στόχος μας είναι να φτάνουμε στις αιτίες των φαινομένων της μετανάστευσης ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία συγκρούσεων . Καταβάλλουμε σχετική προσπάθεια για την Συρία με τον ΟΗΕ και για την Λιβύη με την Σύνοδο του Βερολίνου. Είναι σαφές πως όταν τροφοδοτούνται συγκρούσεις, ή όταν αγνοούνται συμπεριφορές χωρών οι οποίες τροφοδοτούν συγκρούσεις, αμέσως μετά υπάρχουν τα μεταναστευτικά ρεύματα. Αναμένουμε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων διότι θεωρούμε ότι χρειάζεται μια ευρωπαϊκή αντίδραση στα όσα συμβαίνουν στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, χωρίς, βέβαια, να υποκύψει, κανείς, σε εκβιασμούς», είπε χαρακτηριστικά.