Αδ. Γεωργιάδης: Καμία επιχείρηση δεν θα επηρεαστεί από τον κορωνοϊό | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Αδ. Γεωργιάδης: Καμία επιχείρηση δεν θα επηρεαστεί από τον κορωνοϊό

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μην επιτρέψει να επηρεαστούν οι επιχειρήσεις από τον κορωνοϊό εξέφρασε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Λίγο πριν την συνάντηση που είχε με τους κκ. Θεοχάρη και Σταϊκούρα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε, αρχικά, ότι «η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του ζητήματος. Διαθέτουμε όλα τα αναγκαία εργαλεία και δεν θα αφήσουμε ούτε μία επιχείρηση να καταστραφεί απ’ τον κορωνοϊό».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «προς το παρόν δεν έχουμε μία συνολική εικόνα γύρω απ’ τις οικονομικές συνέπειες που προκαλεί ο κορωνοϊός στη χώρα μας. Υπάρχουν ακυρώσεις εκδηλώσεων και συνεδρίων αλλά ακόμα δεν υπάρχει μία συνολική εικόνα. Επομένως πριν ανακοινώσουμε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων θα πρέπει να εξετάσουμε τις συνέπειες που υπάρχουν».

Αναφορικά με τις καταγγελίες για αισχροκέρδεια στις μάσκες, ο αρμόδιος Υπουργός τόνισε πως «πρέπει όμως να διευκρινίσουμε ότι διατίμηση στις μάσκες δεν υπάρχει. Ναι, μας ενδιαφέρει ο εφοδιασμός της αγοράς και η επάρκεια, όχι όμως να καθορίσουμε και τις τιμές».

Τέλος, ο ίδιος συνέστησε την αποφυγή δημιουργίας κλίματος πανικού, καθώς αυτό θα προκαλούσε ζημιά στην ελληνική οικονομία.