Βρούτσης: Υποκριτική στάση των απεργών – καμία περικοπή στις συντάξεις

Ως υποκριτική χαρακτήρισε την στάση όσων συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τρίτης ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι «για τη ΝΔ και την κυβέρνηση ο συνδικαλισμός παραμένει πυλώνας δημοκρατίας. Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό», τονίζοντας, όμως, ότι «η απεργιακή κινητοποίηση και η ατζέντα η οποία άνοιξε ουσιαστικά είναι ο ορισμός της υποκρισίας».

Δεν έρχεται εναντίον του ασφαλιστικού, αλλά τιμωρεί ουσιαστικά την κοινωνία. Αν δει κάποιος τα αίτια για τα οποία γίνεται σήμερα η απεργία, θα διαπιστώσει τα εξής: το κυρίαρχο αίτημα είναι η απόσυρση του νόμου Κατρούγκαλου, τη στιγμή που όταν ήρθε ο εν λόγω νόμος δεν υπήρχαν απεργίες. Σήμερα, ο νόμος Κατρούγκαλου αποτελεί παρελθόν, ωστόσο γίνονται κινητοποιήσεις για να αποσυρθεί ο νόμος Κατρούγκαλου».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως οι ωφελημένοι του νόμου Κατρούγκαλου είναι εκείνοι που συμμετείχαν στην απεργία.

Αναφορικά με τις συντάξεις, ο αρμόδιος Υπουργός ανέφερε πως το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που πρόκειται να έρθει είναι το πρώτο μετά από 12 χρόνια που δεν προβλέπει περικοπές, αλλά αυξήσεις.

Σχετικά με τα αναδρομικά, ο Υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι «τα αναδρομικά, σύμφωνα με τον νέο νόμο που έρχεται στη Βουλή, από 1.10.2019, θα πληρωθούν όλα, ενιαία, με μια καταβολή τη μέρα που θα γίνει το restart στον επαναϋπολογισμό των συντάξεων. Η προσπάθεια είναι να γίνει τον Ιούνιο, το συντομότερο δυνατόν».

Παράλληλα, επισήμανε ότι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει την αύξηση 290.000 επικουρικών και 1.000.000 κύριων συντάξεων, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι η διόρθωση των προβλέψεων του νόμου Κατρούγκαλου.