Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας-Amazon | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας-Amazon

Έτοιμος για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι ο τεχνολογικός κολοσσός Amazon.

Το Μνημονίο Συνεργασίας μεταξύ της χώρας μας και της Amazon Web Services υπεγράφη την Δευτέρα μεταξύ του Υπουργού Ψηφιακής Δικαυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, και του διευθυντή του «Public Sector Europe της Amazon Web Services», Cameron Brooks.

Στις δηλώσεις του ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων ότι «η επένδυση της Amazon Web Services στην Ελλάδα σηματοδοτεί την αυξανόμενη σημασία της χώρας ως περιφερειακού κόμβου στην παγκόσμια τεχνολογική αγορά».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «η εμπιστοσύνη της εταιρείας υπογραμμίζει πως η Ελλάδα είναι ανοιχτή για νέες επενδύσεις στους τομείς της τεχνολογίας και των υποδομών καθώς και τη σημασία του υπολογιστικού νέφους (cloud computing) στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας».

Από την μεριά του ο κ. Brooks επεσήμανε πως η εταιρεία είχε «για πολλά χρόνια μια ισχυρή και συνεχώς αυξανόμενη κοινότητα πελατών στην Ελλάδα. Από (νεοφυείς επιχειρήσεις) start ups μέχρι μεγάλες και εδραιωμένες εταιρείες αλλά και τον δημόσιο τομέα, οι πελάτες μας χρησιμοποιούν τεχνολογίες μας ώστε να καινοτομούν για το συμφέρον των δικών τους πελατών. Ευχαριστούμε την ελληνική κυβέρνηση και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη για τη συνεργασία τους, κάνοντας το επόμενο βήμα για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας».

Το Μνημόνιο Συνεργασίας αφορά τομείς, όπως η ψηφιακή διακυβέρνηση, οι ψηφιακές δεξιότητες και η καινοτομία. Μερικά από τα προγράμματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην περαιτέρω ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα είναι το Cloudstart και το AWS Activate.