Τσίπρας: Ανίκανη και κυνική η κυβέρνηση – Είναι προφανές γιατί έφεραν Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Τσίπρας: Ανίκανη και κυνική η κυβέρνηση – Είναι προφανές γιατί έφεραν Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Kυνική και ανίκανη χαρακτήρισε την κυβέρνηση από την Άρτα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση σε ομιλία του στην πόλη της Ηπείρου,  όπου βρίσκεται στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τις αποφάσεις της κυβέρνησης στο μέτωπο του προσφυγικού τονίζοντας «Αυτοί δεν μας είπανε ότι για το προσφυγικό φταίει η κυρία Τασία που φέρνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και μόλις αυτοί εκλεγούν θα το λύσουν το πρόβλημα;», δήλωσε με νόημα και συμπλήρωσε κάνοντας κριτική με δεικτικό τρόπο στον Άδωνι Γεωργιάδη «όπως μας είπανε βέβαια πως μόλις αυτοί εκλεγούν θα μπουν και μπουλντόζες στο Ελληνικό. Αυτά έλεγε ο κ. Γεωργιάδης και αντί για μπουλντόζες στο Ελληνικό θα στείλει μπουλντόζες στα σπίτια, στην πρώτη κατοικία των πολιτών ο κ. Γεωργιάδης».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δράσεις της κυβέρνησής του στο προσφυγικό και κάτω από ποιες συνθήκες έγιναν αυτές, κάνοντας λόγο για καθημερινή έγνοια και σχέδιο «Αφήσαμε τα νησιά μας σε δύσκολη μεν κατάσταση, αλλά ελεγχόμενη. Με καθημερινή έγνοια και σχέδιο. Να μην αδικήσουμε κανέναν. Και να αντιμετωπίσουμε τη δυσκολότερη προσφυγική κρίση που είχε ξεσπάσει από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, και ξέσπασε στη δική μας την πλάτη. Την ώρα που αντιμετωπίζαμε και τη χρεωκοπία της χώρας», ανέφερε και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά  «Εμείς που δεν ξέραμε, εμείς που ήμασταν ερασιτέχνες. Και ήρθαν τώρα οι άριστοι και οι επαγγελματίες. Πέντε χιλιάδες τους αφήσαμε στη Μόρια και ήταν η ντροπή του πλανήτη, έτσι μας λέγανε. Και σήμερα έχουν 25000 ανθρώπους στοιβαγμένους μέσα στα σκουπίδια και δεν είναι η ντροπή του πλανήτη. Είναι απλά μια καθημερινή ημέρα, Τετάρτη και αύριο θα είναι Πέμπτη γι’ αυτούς. Δεν τρέχει τίποτα» κατέληξε.

Από το στόχαστρο της κριτικής του ο κ. Τσίπρας δεν ξέφυγε το γεγονός ότι η κυβέρνηση προώθησε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τις επιτάξεις, δηλώνοντας «αποφάσισαν χθες να νομοθετήσουν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ενώ η Βουλή είναι ανοιχτή. Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου το Σύνταγμα προβλέπει μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και όταν δεν υπάρχει δυνατότητα νομοθέτησης στη Βουλή. Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δημοκρατικές κυβερνήσεις δεν επιλέγουν παρά μόνο όταν υπάρχει πολύ σοβαρή αιτία για να τις προκαλέσει. Και βεβαίως δεν φτάνει ότι έκαναν ΠΝΠ, ενώ η Βουλή είναι ανοιχτή. Είναι προφανές το γιατί το κάνανε. Διότι δεν θα τους ψηφίζανε ούτε οι βουλευτές τους αν φέρνανε το νομοσχέδιο για την επίταξη προκειμένου να χτίσουν φυλακές στα νησιά. Δεν θα τους ψηφίζανε οι βουλευτές τους στα νησιά, αλλά και ούτε κι άλλοι ενδεχομένως. Το έχουμε δει ξανά να συμβαίνει» είπε.