Ψηφίστηκε η τροπολογία για τον έλεγχο των ΜΚΟ – Τι προβλέπει – Τα επόμενα βήματα στο μεταναστευτικό | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τον έλεγχο των ΜΚΟ – Τι προβλέπει – Τα επόμενα βήματα στο μεταναστευτικό

Με την κατάσταση στη Μόρια να παραμένει έκρυθμη, ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία η τροπολογία για τον έλεγχο των ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων) και την θεσμοθέτηση ειδικής επιχορήγησης σε δήμους με δομές φιλοξενίας. Η τροπολογία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της πολιτικής προστασίας. Σύμφωνα με αυτήν, συστήνεται Μητρώο όπου θα πρέπει να εγγραφούν όλες οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ώστε να μπει ένας τέλος στην ασυδοσία που κυριαρχεί.

Συγκεκριμένα, συστήνεται Μητρώο Μελών ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σε θέματα διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης. Σ’ αυτό καταχωρούνται τα μέλη, οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Επίσης το νομοσχέδιο προβλέπει την στήριξη των δήμων που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού ύψους 50 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπονται ακόμη 25 εκατ. ευρώ για τις δράσεις των τοπικών κοινωνιών που επιβαρύνονται από τη λειτουργία μονάδων φιλοξενίας και έργων υποδομής, που είναι απαραίτητα για την πλήρη λειτουργία των δομών.

 

Διαβάστε περισσότερα στο crashonline.gr