Μηταράκης: Τελειώνει η Μόρια- Η διαδικασία των επιστροφών θα επιταχυνθεί

«Τα νέα ελεγχόμενα κλειστά κέντρα στα νησιά στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι» διαμύνησε ο Νότης Μηταράκης σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο, δηλώνοντας ακόμα ότι η αποσυμφόρηση των νησιών μας «είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υποστήριξε ότι η διαδικασία των επιστροφών θα επιταχυνθεί προς την Τουρκία και τις χώρες προέλευσης, δίνοντας έναν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για την υλοποίηση αυτής της κίνησης «Πιστεύω ότι θα ήταν εύλογο να διεκπεραιώνουμε τις υποθέσεις μέσα σε τρεις μήνες», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός. 

Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ επιπροσθέτως ότι για τους μετανάστες που έχουν εισέλθει στην Ελλάδα το 2020,  τα στοιχεία του ασύλου βγαίνουν εντός 24 ημερών «αυτό σημαίνει ότι αυτές οι αρνητικές αποφάσεις γύρω στον Μάρτιο – Απρίλιο θα οδηγηθούν σε επιστροφές μετά την διαδικασία της επιτροπής προσφυγών», ανέφερε. 

Ακόμα αποκάλυψε ότι με την κατασκευή ενός μεγάλου κλειστού  και ασφαλούς κέντρου, τελειώνουν τα ήδη υπάρχοντα, όπως η Μόρια «τελειώνει η Μόρια, τελειώνει η ΒΙΑΛ» κατέληξε.