«Ευαγγελισμός»: Αρνητικό και με τη «βούλα» το «ύποπτο κρούσμα» – Γιατί χαρακτηρίστηκε «ύποπτο»

Και με τη Βούλα αρνητικός για τον νέο κοροναϊό, ο 22χρονος που χαρακτηρίστηκε “ύποπτο κρούσμα” από τους γιατρούς που τον εξέτασαν. Ο νεαρός άνδρας ελληνικής καταγωγής,  προσήλθε μόνος του στα επείγοντα του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” και διαμαρτυρήθηκε για πονόλαιμο και βήχα. Οι γιατροί θορυβήθηκαν όταν τους είπε ότι είχε ταξιδέψει στο Χονγκ Κόνγκ και ότι είχε επιστρέψει πρόσφατα.

Αν και οι γιατροί που εξέτασαν τον ασθενή διαπίστωσαν ότι δεν είχε συμπτώματα που θεωρούνται πιθανά στους ανθρώπους που πάσχουν (π.χ. πυρετό) κράτησαν μια μικρή επιφύλαξη, που στηρίχθηκε κυρίως στο ταξιδιωτικό ιστορικό του.  Ο 22χρονος δήλωσε ότι είχε ταξιδέψει στο Χόνγκ Κονγκ κι έτσι οι γιατροί όφειλαν να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα.

Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ένα ακόμα από τα πολλά περιστατικά που εξετάζονται καθημερινά στα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας και αποδεικνύεται τελικά ότι είναι αρνητικά στον ιό 2019-nCoV. Αυτό που προκάλεσε αναστάτωση στις υγειονομικές αρχές σήμερα στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, όμως, ήταν το γεγονός ότι ο 22χρονος κατά δήλωσή του, είχε μείνει στο ίδιο ξενοδοχείο με άνθρωπο που είχε νοσήσει από τον ιό.

 

Διαβάστε περισσότερα στο www.iatropedia.gr