ΕΕ: Αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών στις ΗΠΑ για την άμβλυνση της εμπορικής διαμάχης - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

ΕΕ: Αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών στις ΗΠΑ για την άμβλυνση της εμπορικής διαμάχης

Στην Ουάσινγκτον αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες ομάδα ευρωβουλευτών με σκοπό να συζητήσει με Αμερικανούς αξιωματούχους για την βελτίωση των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ-ΕΕ.

Η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με πλήθος προσώπων, μεταξύ των οποίων είναι μέλη του Κογκρέσου, αξιωματούχους του γραφείου του Εκπροσώπου Εμπορίου, μέλη της Επιτροπής της Βουλής για την Φορολογία και τους Δασμούς, αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Υπουργείου Οικονομικών.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας τέθηκε ο Γερμανός ευρωβουλευτής με την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Μπέρντ Λάνγκε, ενώ το παρόν θα δώσει και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής της ΝΔ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Λάνγκε σημείωσε: «Είμαστε στην Ουάσιγκτον με ένα κοινό μήνυμα: μόνον ο διάλογος και η συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑκαι της Ευρώπης θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του παγκόσμιου εμπορίου, όπως είναι η μεταρρύθμιση του ΠΟΕ. Δεν θα εκφοβιστούμε από το ενδεχόμενο ακόμη μεγαλύτερων δασμών, αλλά είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε προσεκτικά τα θέματα που οι Αμερικανοί θα φέρουν στο τραπέζι».