Θεοδωρικάκος: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας- Η κυβέρνηση θα ενισχύσει τη μεσαία τάξη | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Θεοδωρικάκος: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας- Η κυβέρνηση θα ενισχύσει τη μεσαία τάξη

«Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας έχουμε έργο μπροστά μας», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και στον Γιώργο Αυτιά.

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «ο εκλογικός νόμος που θα ψηφιστεί την Πέμπτη ή Παρασκευή στη Βουλή είναι αναλογικότερος, δίνει κλιμακωτό μπόνους 20 έως 50 έδρες ανάλογα με το ποσοστό που θα πάρει το 1ο κόμμα και διευκολύνει και την κυβερνησιμότητα», τονίζοντας παράλληλα ότι αποκλείει το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών «Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας έχουμε έργο μπροστά μας», ξεκαθάρισε.

Όσον αφορά στο μέτωπο της οικονομία δήλωσε πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει με όλες τις δυνάμεις τη μεσαία τάξη «να την απαλλάξει από τα βάρη που σήκωσε τα προηγούμενα χρόνια που σε μεγάλο βαθμό τη διέλυσαν», αναφέροντας ότι εντός του έτους πρόκειται να μειωθεί κατά 8% περαιτέρω ο ΕΝΦΙΑ και μέχρι τις αρχές του 2021, στόχος είναι να έχει καταργηθεί και η εισφορά αλληλεγγύης. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος τέλος ανέφερε ότι αποτελεί επιτυχία η συναίνεση στη νομοθέτηση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και πιστεύει ότι κάτι ανάλογο επιτεύχθηκε τελικά και με την συναίνεση στο πρόσωπο της υποψήφιας Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικ. Σακελλαροπούλου.