Παναγιωτόπουλος: Όλο και περισσότερα αεροπλάνα Mirage θα είναι διαθέσιμα στις τάξεις της ΠΑ

Tην ανάγκη η Ελλάδα να αποκτήσει περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Μirage για να αντιμετωπίσει την Τουρκική προκλητικότητα εξέφρασε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Αμυνας τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 για αυτό το θέμα «Η προηγούμενη σύμβαση είχε λήξει από το 2012. Το συμφωνήσαμε τον Οκτώβριο στο Παρίσι και περάσαμε την σχετική συμφωνία από την Βουλή τον Νοέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι σιγά σιγά όλο και περισσότερα αεροπλάνα θα είναι διαθέσιμα στις τάξεις της πολεμικής αεροπορίας. Πετάνε πολλά αλλά θέλουμε ακόμη περισσότερα με τα όπλα τους να σκεπάζουν το Αιγαίο», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Υπογράμμισε ακόμα ότι η Ελλάδα κινείται σε διάφορα επίπεδα προκειμένου να διασφαλίσει συνθήκες σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή και αναπτύσσει μία στρατηγική σχέση με την Γαλλία «η οποία θα έχει αποτελέσματα και στον τομέα της Αμυνας. Με την επίσκεψη του πρωθυπουργού και τις επαφές του με τον πρόεδρο Μακρόν αρχίζει και αποκρυσταλλώνεται με πιο ειδικούς όρους αυτή η αμυντική συνεργασία» τόνισε.

Όσον αφορά στην ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο και το πως αυτό θα επιτευχθεί είπε ότι στον Έβρο τα φυσικά εμπόδια είχαν κάποια σχετικά αποτελέσματα στην ανάσχεση των ροών «Θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρχει και ένα παρόμοιο αποτέλεσμα και με τα πλωτά αυτά μέσα. Προσπαθούμε να εξεύρουμε λύσεις για να μειωθούν οι ροές» κατέληξε.