Μικρά βέλη | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Μικρά βέλη

 

—Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, ποιος «θάβει» καλύτερα τα συμφέροντα της Ελλάδας; Από τη ταινία (ψέμματα, συνάντηση) η υπονομεύτρια και ο εχθρός.

—Πέντε χρόνια από τη μέρα που ήρθε ο Alέξης εις την εξουσίαν. Πέντε χρόνια από τη μέρα που τα όνειρα εκατομμυρίων ανθρώπων έγιναν… Πρέσπες. Και σε είχα πιστέψει. Ακόμα κάθομαι και κλαίω σαν πολιτική γεροντοκόρη… Να αυτοσαρκαστούμε και λίγο. Δεν θα βρίσω. Κοσμητικά επίθετα δικά σας.

— Και μιας και είπα για τα super πολιτικά idols- τέως κυβερνητικά- δεν γίνεται να μην μου ερχόταν στο νου η δήλωση Τσακαλώτου για τη βασιλόπιτα Βορίδη. Και επίσημα παραδοχή δηλαδή για αντιπολίτευση της… βασιλόπιτας.

—Πάμε στοίχημα ότι στο τέλος ο Πόπωτας θα πάθει πραγματικό έμφραγμα στη σειρά, όταν δει την λαϊκή απήχηση Φατσέα μετά τα ρουσφέτια μέσ΄ στο δημαρχείο; 

—Πάει ο νόμος Κατσέλη από πρώτη Μαΐου. Οι Θεσμοί ξανάρθαν, το μνημόνιο ναι έχει φύγει. Το σπίτι σου έχει κάνει φτερά πριν μπεις στη ρύθμιση του νέου νόμου! Και κερατάς και δαρμένος δηλαδή…

—Θέλω να δω πως θα σχολιάσει αύριο ο Κάκος του Open τις φάσεις του ματς ΑΕΚ- Ολυμπιακός. Όχι, απλά κάτι θέλω να δω. Περίεργος.

—Δηλώνω σαν έτοιμος από καιρό να υπακούσω στον νόμο κατά του αλκοόλ, γιατί το απεχθάνομαι. Εδώ κατάφερα να υπακούσω και στον αντικαπνιστικό! Θαύμα! 

—Ας κάνουμε και έναν νόμο κατά της βλακείας ρε υπουργέ, ο οποίος να απαγορεύει τις μ…..ες που ακούμε από κάποιους- τουλάχιστον- σε δημόσιους χώρους. Θα μου πεις πολλοί οι βλάκες, άντε να τον εφαρμόσεις. Όλοι θα διαδηλώνουν μετά… Μην τους χάσουμε, αποτελούν- διαχρονικά- τη πιο δυνατή εκλογική πελατεία.

— Δένδιας: Η Ελλάδα έχει ρόλο και λόγο στη διαδικασία του Βερολίνου. 

Δηλαδή κ. Νίκο απλά τη προηγούμενη Κυριακή τους είχαμε δώσει ένα προσχέδιο συζήτησής που έκαναν, στο οποίο επιβάλλαμε τις θέσεις μας και φύγαμε… ;

—Επαφές Μητσοτάκη με επενδυτές στο Νταβός. 

Στο Ελληνικό ακόμα περιμένουμε την επένδυση, της οποίας οι εργασίες θα ξεκινούσαν το φθινόπωρο. Ο λόγος που καθυστερούν είναι- λένε- γιατί τώρα εξασφαλίστηκε η άδεια για το Καζίνο. Τεράστια γραφειοκρατία που υποτίθεται ότι θα τελείωναν… «Μ΄ ένα νόμο και ένα άρθρο» που λεγαν και οι προηγούμενοι χαχα.

Να μην σ΄ αφήνουν να τζογάρεις δηλαδή γρήγορα ότι φοροελάφρυνση κερδίζεις (μπας και τ΄ αυγατίσεις) τώρα που ήρθε μεταμνημονιακά η ανάπτυξη. Μαύρη ζωή. 

Δημήτρης Κυριακού