Ιράν: Επίθεση προς τις ΗΠΑ από την Ζεϊνάμπ Σουλεϊμανί | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ιράν: Επίθεση προς τις ΗΠΑ από την Ζεϊνάμπ Σουλεϊμανί

Μια ανθρώπινη «λαοθάλασσα» συγκεντρώθηκε σήμερα στην Τεχεράνη για την κηδεία του ηγέτη των Φρουρών της Επανάστασης, Κασέμ Σουλεïμανί.

Κατά την διάρκεια της τελετής, η κόρη του Σουλεïμανί, Ζεïνάμπ, εκτόξευσε δριμύ κατηγορώ προς τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας για «μαύρες ημέρες». «Παράφρονα Τραμπ, μην πιστεύεις ότι έχουν τελειώσει όλα τώρα που ο πατέρας μου έγινε μάρτυρας», είπε, μεταξύ άλλων, η Ζεϊνάμπ Σουλεϊμανί.

Το πλήθος που βρισκόταν στους δρόμους της ιρανικής πρωτεύουσας κρατούσε κόκκινες σημαίες (το χρώμα του αίματος των «μαρτύρων»), καθώς επίσης και σημαίες του Ιράν, του Ιράκ και του Λιβάνου.

Ακόμη, τα φέρετρα των Ιρανών που έχασαν την ζωή τους πέρασαν πάνω από το πλήθος.

Κατά την κηδεία έγινε προσευχή από τον πνευματικό ηγέτη της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεί, ενώ δίπλα του βρισκόταν ο Πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ροχανί, ο Πρόεδρος της Βουλής, Αλί Λαριτζανί, ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, Χοσεΐν Σαλαμί και ο επικεφαλής της δικαστικής αρχής, Εμπραχίμ Ραϊσί.

Λόγο απηύθυνε και ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγε, ο οποίος τόνισε ότι ο Σουλεïμανί «είναι μάρτυρας της Ιερουσαλήμ».

Οι αρχές του Ιράν κήρυξαν την Τεχεράνη σε αργία, προκειμένου να συμμετέχουν οι πολίτες στην κηδεία του εκλιπόντος. Κατά συνέπεια, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες παρέμειναν κλειστές.

Το πλήθος των ανθρώπων ήταν τόσο μεγάλο που κάποιοι υπολογίζουν ότι είναι αντίστοιχο εκείνου που συγκεντρώθηκε στην κηδεία του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αγιατολάχ Χομεïνί.