Το γαλάζιο φαγοπότι… ξεκίνησε

Ήθελα να πιστεύω ότι θα καθυστερούσε αυτή η στιγμή. Ότι θα περνούσε ρε αδερφέ ένα εξάμηνο για να δούμε κάποιο σκάνδαλο από την πλευρά της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Κι όμως… Τα γαλάζια παιδιά δεν μπόρεσαν να κρατηθούν. Δεν ξέρω αν ξεκίνησαν από αυτό, ωστόσο το πρώτο –στα μάτια μου- «έγκλημα» δεν είναι άλλο από αυτό της τοποθέτησης του κυρίου Πατέρα στο τιμόνι του νοσοκομείου της Καρδίτσας.

Αισθητά ακατάλληλος για τη θέση του διοικητή νοσοκομείου ο… 80χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πήρε τον διορισμό (αν και μόλις μαθεύτηκαν τα νέα, τον παραίτησαν), καθώς όπως ευθαρσώς δήλασε, πριν τις εκλογές είχε συμφωνήσει με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σαν  να μην φτάνει αυτό, έρχεται και η ατάκα του Μάκη Βορίδη σε σχετική ερώτηση που μας κάνει να εξοργιζόμαστε «να διορίσουμε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; … Ποιούς θα βάλουμε, τους ξένους;».

Η περίπτωση του κ. Πατέρα δεν ήταν όμως η μόνη… Πολλοί άλλοι κύριοι πήραν θέση διοικητή νοσοκομείου χωρίς να έχουν τα λογικά προσόντα. Μέχρι και απόστρατοι έχουν πάρει θέση σε νοσοκομεία με επιλογή της Κυβέρνησης των… αρίστων! Δεν θα πρεπε όμως να μας κάνει εντύπωση αυτό. Στην Ελλάδα κύριοι αυτοί είναι οι άριστοι!!!

Τον Αντώνη Πανούτσο, τον θυμάστε; Ο γνωστός αθλητικογράφος, ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί στην περασμένες εκλογές, παίρνει θέση στην ΕΡΤ λίγους μήνες μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Εντάξει, ο Πανούτσος δεν είχε ανάγκη ρουσφέτι  για να μπει στην ΕΡΤ, καθώς είναι μια από τις καλύτερες πένες που υπάρχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή στη χώρα, ωστόσο ρε παιδιά θα πρέπει να κρατάμε και τα προσχήματα!

Βέβαια, στη Νέα Δημοκρατία εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση! Στον ΣΥΡΙΖΑ παλεύουν να βρουν άκρη για το πως θα πορευτούν και το πόσα «καμμένα χαρτιά» θα πάρουν από το παλιό ΠΑΣΟΚ, στο Κίνημα Αλλαγής καυγαδίζουν για έναν θρόνο που δεν υπάρχει, στο ΚΚΕ  ζουν στον δικό τους κόσμο, ενώ οι… γίγαντες Βελόπουλοι δεν υπάρχουν. Για το κόμμα του Βαρουφάκη δεν θα σχολιάσω. Αρνούμαι!!!

Μοιραία λοιπόν αφού δεν υπάρχει αντιπολίτευση και αφού οι δημοσιογράφοι είναι απαξιωμένοι (οι ίδιοι τα κατάφεραν  να απαξιώσουν εαυτούς), κανένας έλεγχος δεν υπάρχει πουθενά. Ο Κικίλιας λοιπόν κάνει τη μία ανοησία μετά την άλλη, η εξωτερική πολιτική μας οδηγεί καρφί σε πόλεμο με την Τουρκία, για επενδύσεις ακούμε και επενδύσεις δεν πολυβλέπουμε, ενώ –τουλάχιστον στο κέντρο της Αθήνας-  έχουμε φτάσει να βγαίνουμε από το σπίτι μετά τις 9 το βράδυ και να λέμε πως… «αν γυρίσω, θα κάνουμε αυτό…».

Και ενώ γίνονται όλα αυτά, στο ίντερνετ διαβάζουμε για το Next Top Model και τις Άγριες Μέλισσες. Μωρέ… θα φτάσει ο Ερντογάν στην Αθήνα κι εμείς θα  ασχολούμαστε με τις Black Friday.

Του Κυριάκου Ζαράνη