Γ. Παπανδρέου: Σκευωρία έγινε το 1989- Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με τη Δεξιά

Στα γεγονότα του 1989 που από τους φίλους του ΠΑΣΟΚ είχαν χαρακτηριστεί ως το «βρώμικο ΄89», κάνοντας παραλληλισμό με σήμερα, αναφέρθηκε εκτενώς ο Γιώργος Παπανδρέου με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News. 

O πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος τόνισε μεταξύ άλλων «Η ιστορία, ό,τι και να πει ο καθένας, δεν ξαναγράφεται όπως βολεύει τον καθένα. Και η ιστορία έχει γράψει ότι, οι Έλληνες και η χώρα βίωσαν τις επιπτώσεις μιας σκευωρίας με εξιλαστήριο θύμα τον Ανδρέα- και μαζί συκοφαντούμενη μια ολόκληρη Παράταξη που έχει να επιδείξει μεγάλο έργο και τεράστια προσφορά στην πατρίδα και τη δημοκρατία. Διώκτες, η ΝΔ και ο τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ. Και τότε, όπως και στην πρόσφατη κρίση, πάλι μαζί, από κοινού, να υβρίζουν, να συκοφαντούν και να χλευάζουν, με έναν και μοναδικό σκοπό. Να νικήσουν έναν πολιτικό αντίπαλο, με αυτόν τον τρόπο, αφού με άλλον, θεμιτό, δηλαδή, πολιτικό τρόπο, δεν μπορούσαν».

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι συμπαρατάχθηκε με την δεξιά αλλά και με την άκρα δεξιά ««..με θλίβει ακόμη περισσότερο, να βλέπω μια αριστερή δύναμη, να συμπαρατάσσεται στους δρόμους με τη δεξιά ή και να κυβερνά ακόμη και μαζί με την άκρα δεξιά, όχι μόνο για να τιμωρήσει την Παράταξή μας, αλλά και για να μην αλλάξει τίποτα σε αυτή τη χώρα. Για να παραμείνουν σε ισχύ όλοι οι συντηρητικοί και πελατειακοί μηχανισμοί», ήταν τα λόγια του και συμπλήρωσε «Σας θυμίζω την ευκολία με την οποία συμπαρατάχθηκαν στις πλατείες με τη δεξιά και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, την ευκολία με την οποία αποφάσισαν να κυβερνήσουν με τους ΑΝΕΛ, αλλά και την ευκολία να μην ψηφίσουν τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις της περιόδου 2009-11», ενώ σχολίασε και την προσπάθεια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να αντλήσει στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ αλλά και του σημερινού ΚΙΝΑΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά «Όχι σε συναλλαγές και μεταγραφές στελεχών». 

Ο κ. Παπανδρέου τέλος υπερασπίστηκε την περίοδο που ο πατέρας του Ανδρέας Παπανδρέου άσκησε εξουσία τονίζοντας ότι παρά τα λάθη που έγιναν, αυτά δεν θολώνουν σε καμία περίπτωση τη μεγάλη συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία και στη χώρα, ενώ για τα δυο χρόνια που ήταν ο ίδιος Πρωθυπουργός, τα χαρακτήρισε χρόνια προσπαθειών για να αντιμετωπιστεί η κρίση «κρίση που προκάλεσε η ΝΔ και αξιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε με νόημα.