Μητσοτάκης στο υπουργικό: «Καταφέραμε να κάνουμε περισσότερα και γρηγορότερα από όσα είχαμε δεσμευθεί»

Οι οικονομικές εξελίξεις, ο προϋπολογισμός και το φορολογικό νομοσχέδιο, το νομοσχέδιο του υπουργείου ‘Αμυνας το οποίο περιλαμβάνει τη συμφωνία αναβάθμισης των αεροσκαφών F16 και Μιράζ 2000, καθώς και τη συμφωνία για την παροχή «επιπλέον υλικών» για τον εκσυγχρονισμό και τη συντήρηση των υποβρυχίων, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, την αναβάθμιση και την πιστοποίηση της ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, βρέθηκαν στο επίκεντρο του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.

Επίσης, συζητήθηκαν το εθνικό σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα και ο προγραμματισμός των προσλήψεων του 2020 και έγινε προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Συγκεκριμένα, κατά την προεπιλογή προτείνονται οι 10 πρώτοι στην επετηρίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας και οι 6 πρώτοι στην επετηρίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, καθώς, όπως τόνισε, «με τον υφιστάμενο προγραμματισμό θα έχουν ψηφισθεί μέχρι το τέλος του έτους περίπου 30 νομοσχέδια».

 

Διαβάστε περισσότερα στο crashonline.gr