Βεσυρόπουλος: Έρχονται και άλλες φορολογικές μειώσεις

Προαναγγελία και άλλων μειώσεων σε φόρους έκανε ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Μιλώντας ενώπιον των φορέων σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Βεσυρόπουλος μίλησε για νέες μειώσεις φόρων το επόμενο χρονικό διάστημα. «Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Είναι το πρώτο νομοσχέδιο με μειώσεις φόρων. Λίγο υπομονή, θα υπάρξουν και άλλες μειώσεις μέσα στην τετραετία», είπε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Αναφορικά με τις συζητήσεις της κυβέρνησης με τους κονωνικούς φορείς, ο κ. Βεσυρόπουλος σημείωσε πως «έχουμε πολλά χρόνια να δούμε σε νομοσχέδιο υπουργείου Οικονομικών, να υπάρχει τέτοια θετική κρίση στη διαδικασία ακρόασης φορέων».

Σχετικά με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στην οικονομία, ο ίδιος επεσήμανε τα εξής: «Προεκλογικά είχαμε πει ότι οι μειώσεις φόρων θα ισχύουν για εισοδήματα από 1.1.2020. Ο πρωθυπουργός όμως είπε ότι δύο μέτρα θα ισχύσουν έναν χρόνο νωρίτερα, από το 2019. Είναι η μείωση για τον ΕΝΦΙΑ και η μείωση του φόρου εισοδήματος στα νομικά πρόσωπα. Συνεπώς, τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Φέρνουμε όλα τα υπόλοιπα μέτρα όπως είχαμε εξαγγείλει.

Φυσικά όλα δεν γίνονται ούτε στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ούτε στο πρώτο τρίμηνο. Έχουμε μπροστά μας 4 χρόνια. Άρα, λίγο υπομονή, σίγουρα θα υπάρξουν και νέες μειώσεις».
 
Σχετικά με το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης, ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε ότι η κατάργησή τους βρίσκεται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης. «Στη διάρκεια της πορείας και, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, πρόθεσή μας είναι να καταργηθούν… Η εισφορά αλληλεγγύης ήταν ένας έκτακτος φόρος, νομοθετήθηκε το 2011, είχε χρόνο εφαρμογής μέχρι 31.12.2016, ήρθε η ΝΔ το 2014 και τον μείωσε κατά 30% και έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, τον κάνει μόνιμο φόρο και υπερτριπλασιάζει τους φορολογικούς συντελεστές. Εμείς λέμε ότι πρόθεσή μας είναι να τον καταργήσουμε και το ίδιο λέμε για το τέλος επιτηδεύματος».
 
Τέλος, για τα ηλεκτρονικά βιβλία και την ηλεκτρονική υπογραφή, τόνισε ότι δεν καθίστατο δυνατό να μπει το 2020, παραπέμποντας στο μέλλον.