Νέα επιστολή Τασούλα προς Τσίπρα: Ορίστε δύο νέα μέλη στην Προκαταρκτική - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Νέα επιστολή Τασούλα προς Τσίπρα: Ορίστε δύο νέα μέλη στην Προκαταρκτική

Δύο νέα μέλη, στη θέση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη, στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ζητά με νέα του επιστολή προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο κ. Τασούλας με επιστολή του στον κ. Τσίπρα είχε δηλώσει ότι η εξαίρεση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή είναι νόμιμη, ενώ συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτείνει νεά μέλη «θα το εκλάβω ως πείσμα».

Παράλληλα, επισήμανε ότι αν δεν υπάρξει αντικατάσταση, τότε, όπως έγινε και με το ΜέΡΑ25, θα μείνουν κενές οι δύο θέσεις, ενώ στο ερώτημα αν στην επόμενη συνεδρίαση δώσουν το παρών οι Δ. Τζανακόπουλος και Π. Πολάκης επισημάνθηκε πως δεν θα υπάρχει νόμιμη σύνθεση και επομένως δεν θα μπορεί να προχωρήσει η συνεδρίαση.
Απαντώντας στα όσα λέει η αξιωματική αντιπολίτευση ο Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε πως η συγκρότηση της επιτροπής- που αποφασίστηκε από την Ολομέλεια- παραμένει “αλώβητη”. Από εκεί και πέρα η σύνθεση είναι στα ίδια τα μέλη, με τον Πρόεδρο της Βουλής να λέει πως η επιτροπή με τις αρμοδιότητες που παίρνει είναι σαν να “δραπετεύει” από την πολιτική της ιδιότητα.
Παράλληλα υπογράμμισε πως εφόσον κάποιος ασκήσει καθήκοντα προανακριτικού υπαλλήλου ουσιαστικά “ακυρώνεται” ως μάρτυρας. Επομένως αυτό δεν μπορεί να γίνει, καθώς θα μπορούσε να δημιουργήσει μελλοντικά θέματα.
ΣΥΡΙΖΑ για Τασούλα: Λειτουργεί ως Πρόεδρος της πλειοψηφίας και όχι της Βουλής – Δε θα συνεργήσουμε σε παράνομες πρακτικές
“Ο Πρόεδρος της Βουλής δυστυχώς σήμερα επέλεξε να λειτουργήσει ως πρόεδρος της πλειοψηφίας και όχι ως Πρόεδρος του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας”. Με αυτόν τον τρόπο σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ την απάντηση του Κώστα Τασούλα στην επιστολή Τσίπρα αναφορικά με την απόφαση της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την εξαίρεση των Τζανακόπουλου και Πολάκη από τη σύνθεσή της.