Κουτσούμπας: Η πρόταση του ΚΚΕ η μόνη ενδεδειγμένη λύση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Κουτσούμπας: Η πρόταση του ΚΚΕ η μόνη ενδεδειγμένη λύση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό

Το κλείσιμο όλων των hot spot στα νησιά και στον Έβρο και η μεταφορά των αιτούντων άσυλο καταρχήν στην ηπειρωτική χώρα σε δημόσιους ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια η άμεση μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους είναι η λύση που προτείνει το ΚΚΕ δια στόματος του Δ. Κουτσούμπα.

Μέσω των «Παραπολιτικών», έκανε σαφές ότι πρέπει «να δοθεί άσυλο σε όσους προέρχονται από χώρες που είναι εστίες πολέμου, εμφυλίων, υπό κατοχή ή είναι θύματα αντιδραστικών καθεστώτων και κινδυνεύει η ζωή τους και βεβαίως πρέπει να εξασφαλιστούν γρήγορες διαδικασίες για τα αιτήματα ασύλου» και πρόσθεσε πως κανένας ανήλικος δεν πρέπει να ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος και  πως πρέπει να δημιουργηθεί ειδική μέριμνα για τη φιλοξενία των ασυνόδευτων παιδιών. «Πρέπει να λυθεί επίσης άμεσα το πρόβλημα της επανένωσης οικογενειών και η μεταφορά τους στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. όπου βρίσκονται οι οικογένειές τους», ήταν μερικά από τα σχόλιά του σχετικά με το φλέγον αυτό θέμα.