ΗΠΑ: Υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών ο Μάικλ Μπλούμπεργκ | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

ΗΠΑ: Υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών ο Μάικλ Μπλούμπεργκ

Είναι οριστικό. Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ θα είναι υποψήφιος για την ανάληψη του χρίσματος των Δημοκρατικών ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το 2020.

Ο ένατος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία που θα κοστίσει πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Στις δηλώσεις του ο Μάικλ Μπλούμπεργκ σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Είμαι υποψήφιος για την προεδρία για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ και να ξαναχτίσουμε την Αμερική». Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι «δεν αντέχουμε άλλα τέσσερα χρόνια τις απερίσκεπτες και ανήθικες ενέργειες του προέδρου Τραμπ», τονίζοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «υπαρξιακή απειλή για τη χώρα και για τις αξίες μας».

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1942 στη Βοστώνη. Στην ίδια πόλη σπούδασε μηχανικός. Κατόπιν, απέκτησε μάστερ από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Εργάστηκε επί συναπτά έτη στην επενδυτική τράπεζα Salomon Brothers. Το 1981, χρονιά κατά την οποία απολύθηκε, έλαβε αποζημίωση 10 εκατ. δολαρίων.

Ακολούθως, δημιούργησε την περίφημη εταιρεία λογισμικού και δεδομένων χρηματοοικονομικού χαρακτήρα. Η εταιρεία αναπτύχθηκε ραγδαία σε μια εποχή όπου η ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών έκανε την εμφάνισή της.

Αξίζει να σημιωθεί ότι ο Μάικλ Μπλούμπεργκ δραστηριοποιείται και στον τομέα των ΜΜΕ, μέσω του δικού του ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Το 2001, μετά την τρομοκρατική επίθεση στου δίδυμους πύργους, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την δημαρχία της Νέας Υόρκης, επιτυγχάνοντας τον στόχο του.

Η περίοδος της δημαρχίας της πόλης από εκείνον χαρακτηρίστηκε από αντιδράσεις, ιδίως για τον τρόπο διοίκησης της πόλης και των μεθόδων των αστυνομικών αρχών σε διάφορες περιπτώσεις.

Συντηρητικός στα οικονομικά ζητήματα, δηλώνει υπέρ των αμβλώσεων και των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, καθώς και πολέμιος του νυν καθεστώτος της οπλοκατοχής. Την ίδια στιγμή, έχει αναπτύξη σημαντική δράση για την προστασία του περιβάλλοντος, όντας πρεσβευτής στις ΗΠΑ για το κλίμα.