Γερουλάνος: Δεν πήρα επίσημη πρόσκληση για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Γερουλάνος: Δεν πήρα επίσημη πρόσκληση για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Δεν έχει προσκληθεί επίσημα στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος και εξέφρασε γενικά τη δυσαρέσκεία του για τη στρατηγική της ηγεσίας του Κινήματος με δηλώσεις του στο Action 24, δηλώνοντας «δεν έχω λάβει επίσημα πρόσκληση για να πάω στο συνέδριο, αλλά λογικά είμαι καλεσμένος γιατί είμαι και μέλος της ΚΟΕΣ. Αλλά θα πάω στο συνέδριο» ανέφερε με νόημα.

Όσον αφορά στις διαδικασίες του συνεδρίου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Εξελίσσεται σε ένα συνέδριο – παρωδία, με ένα μόνο σκοπό, την επιμήκυνση της θητείας της κ. Γεννηματά στην ηγεσία. Το να κάνεις ένα συνέδριο με διορισμένους συνέδρους και με μόνο ζητούμενο την απόφαση επιμήκυνσης της θητείας της ηγεσίας, στέλνεις λάθος μήνυμα στους πολίτες». 

Και στη συνέχεια τόνισε πως κατά τη κρίση του θα πρέπει να διοργανώνεται ένα δημοκρατικό συνέδριο, δίνοντας τη πρότασή του «Ένα δημοκρατικό συνέδριο θα πρέπει να έχει τρεις στόχους: α) τις θέσεις προτάσεις, β) την στρατηγική και γ) το καταστατικό» και συμπλήρωσε «αντιθέτως διοργανώνεται ένα συνέδριο όπου φιμώνεται η άλλη πλευρά», ενώ άσκησε κριτική στην Πρόεδρο του κόμματος ότι απέτυχε πρακτικά πριν από δυο χρόνια στο άνοιγμα που έκανε προς προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς.

Να σημειωθεί ότι στο συνέδριο ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων και στέλεχος του Κινήματος θα καταθέσει ψήφισμα που θα αποτελείται από υπογραφές πολλών στελεχών, τονίζοντας μέσα από αυτό την ανάγκη να διεξαχθεί ένα άλλο ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.