Εξηγήσεις Τσίπρα: «Γιατί δεν έφθασα μέχρι στην αμερικανική πρεσβεία στην πορεία» | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Εξηγήσεις Τσίπρα: «Γιατί δεν έφθασα μέχρι στην αμερικανική πρεσβεία στην πορεία»

«Εξηγήσεις» για τη συμμετοχή του στην πορεία του Πολυτεχνείου έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Γιατί αποχώρησε ο Τσίπρας στη μέση της πορείας του Πολυτεχνείου

«Με ξάφνιασε η ενόχληση μεγάλου μέρους των ΜΜΕ και των πολιτικών μου αντιπάλων, όμως κυρίως τους ενόχλησε ότι ενώ είχε διαμορφωθεί ένα οξύ κλίμα, δεν είχαμε αυτό, αλλά μια μαζική, ειρηνική μεγάλη διαδήλωση με έντονο αντικυβερνητικό χαρακτήρα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τη συμμετοχή του στην πορεία του Πολυτεχνείου, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

 

«Η πορεία δεν είναι μαραθώνιος, η παρουσία μου εκεί ήταν συμβολική και άρα δεν έχει τόση σημασία το αν έφθασα ως την αμερικανική πρεσβεία ή πόση ώρα έμεινα», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

«Ο χαρακτήρας της πορείας για το Πολυτεχνείο, είναι αντικυβερνητικός», συνέχισε και πρόσθεσε: «Ως πρωθυπουργός κατέθεσα στεφάνι, αλλά δεν πήγα στην πορεία γιατί ήθελα να σεβαστώ το χαρακτήρα της μνήμης και επέλεξα να μην συμμετάσχω». 

«Δόγμα νόμος και τάξη»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε για την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να διαχειριστεί το μεταναστευτικό ζήτημα και προσπαθεί να προσελκύσει ένα ακροδεξιό κοινό με το δόγμα νόμος και τάξη, όπως είπε.

Κληθείς να τοποθετηθεί για την ανάρτησή του την επομένη της πορείας, ότι η φετινή πορεία είχε αντικυβερνητικό χαρακτήρα, ο κ. Τσίπρας αφού έκανε λόγο για «παλινόρθωση ενός πολιτικού συστήματος που έχει ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας και χαρακτήρισε την κυβέρνηση «νεοσυντηρητική που βασίζεται στο δόγμα νόμος και τάξη, εγκαλώντας την ότι έχεις στις τάξεις της υπερδεξιούς υπουργούς».

«Η μεγάλη συμμετοχή στην πορεία αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν προκληθεί τα ανακλαστικά του δημοκρατικού κόσμου. Η ίδια η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τη μαζική συμμετοχή των νέων ανθρώπων, με τις επεμβάσεις της στην ΑΣΟΕΕ, με την αλλοπρόσαλλη τακτική της στους κινηματογράφους όπου έβγαζαν έξω νέους ανθρώπους (…) Για όσους είμασταν εκεί ήταν σαφές ότι επρόκειτο για μία μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση. (…) Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πέρυσι και πρόπερσι είχε τη μισή συμμετοχή», τόνισε.

Παράλληλα εκτίμησε ότι οι έφοδοι της αστυνομίας στα Εξάρχεια έχουν «επικοινωνιακό χαρακτήρα»  και έκανε λόγο για πολιτική κερδοσκοπία από την κυβέρνηση στα Εξάρχεια.

Deals με τους τραπεζίτες

«Η σπουδή της κυβέρνησης να αλλάξει τους Ποινικούς Κώδικες ήταν για τις μολότοφ;», σχολίασε ακόμα εν είδει ερώτησης ο Αλέξης Τσίπρας, για να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι «τους αλλάζουν για να κάνουν deals με τους τραπεζίτες και τους εγκληματίες του λευκού κολάρου που έχουν κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων». «Η πραγματική πρόθεση δεν ήταν οι μολότοφ, αλλά οι εγκληματίες που δεν πετάνε μολότοφ, οι ‘μπαχαλάκηδες’ που φορούν γραβάτες και κοστούμια», πρόσθεσε.

Πηγή: crashonline.gr