Ερντογάν: Έχουν συλληφθεί μέλη της οικογένειας του αλ Μπαγκντάντι | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ερντογάν: Έχουν συλληφθεί μέλη της οικογένειας του αλ Μπαγκντάντι

Στην αποκάλυψη ότι η Τουρκία έχει συλλάβει την σύζυγο και άλλα μέλη της οικογένειας του πρώην ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, προχώρησε ο Πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στις ενέργειες της Άγκυρας ενάντια στον πρώην χαλίφη της τρομοκρατικής οργάνωσης. «Ο Μπαγκντάντι, ο αρχηγός του ΙΚ, κατέστρεψε μόνος του τον εαυτό του σε μια σήραγγα. Οι ΗΠΑ δημιούργησαν ολόκληρη καμπάνια για αυτό. Για πρώτη φορά το λέω σήμερα εδώ, έχουμε συλλάβει τη γυναίκα του Μπαγκντάντι και δεν κάναμε φασαρία γύρω από αυτό. Επιπλέον, έχουμε συλλάβει την αδερφή και τον κουνιάδο του. Όλοι τους βρίσκονταν στη Συρία», σημείωσε ο κ. Ερντογάν.

Κατόπιν, ο κ. Ερντογάν είπε ότι το Ισλάμ είναι θρησκεία της ειρήνης, στηλιτεύοντας την Δύση για το γεγονός ότι τρομοκράτες βρίσκονται σε ευρωπαïκές χώρες. ‘Οπως είπε χαρακτηριστικά, «το Ισλάμ εξακολουθεί να αποτελεί τη μοναδική συνταγή για τη σωτηρία των ανθρώπων. Το Ισλάμ είναι μια θρησκεία ειρήνης. Και οι Μουσουλμάνοι εργάζονται γιατην ειρήνη. Εμείς, προσπαθούμε να λύσουμε το μυστήριο της τρομοκρατίας. Ο τρομοκράτης αποτελεί ένα πρόσωπο που χύνει το αίμα αθώων ανθρώπων. Οι Μουσουλμάνοι δεν είναι τρομοκράτες. Η Δύση, η οποία χρησιμοποιεί την έκφραση της ισλαμικής τρομοκρατίας, πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Οι τρομοκράτες βρίσκονται σεμ πολλές χώρες της Δύσης».