Ερντογάν κατά Μακρόν: Να τσεκάρει το θάνατο του δικού του εγκεφάλου

Σε μια δριμεία επίθεση κατά του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν προχώρησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Μακρόν για το NATO, ο κ. Ερντογάν απάντησε σε πολύ σκληρό ύφος, σημειώνοντας: «Μιλάω στον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και το ίδιο λέω και στο ΝΑΤΟ. Πρώτα από όλα να τσεκάρει το θάνατο του δικού σου εγκεφάλου. Αυτές οι δηλώσεις είναι κατάλληλες μόνο για ανθρώπους σαν κι εσένα που είναι εγκεφαλικά νεκροί».

Ο κ. Ερντογάν συνέχισε τις αναφορές κατά του Γάλλου Προέδρου, κατηγορώντας τον για την πολιτική της Γαλλίας έναντι της συνεισφοράς της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. «Κανένας δεν σου δίνει προσοχή. Έχεις ακόμα μια πλευρά ερασιτέχνη, άρχισε κάνοντας κάτι γι’ αυτό. Όταν είναι να κομπάσεις, ξέρεις πολύ καλά να το κάνεις. Αλλά όταν είναι να δώσεις στο ΝΑΤΟ τα χρήματα που του οφείλεις, αυτό είναι κάτι άλλο».

Αναφορικά με την στάση του κ. Μακρόν έναντι των τουρκικών επιχειρήσεων στη Συρία, ο κ. Ερντογάν τόνισε: «Είναι τόσο άπειρος! Δεν ξέρει τι είναι ο αντιτρομοκρατικός αγώνας, γι’ αυτό τα κίτρινα γιλέκα έχουν κυριεύσει τη Γαλλία». Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε ότι θα αναγνωριστεί η ορθότητα της απόφασης της Άγκυρας για την Συρία.

Οι δηλώσεις προκάλεσαν ποικίλα σχόλια, λίγες μόλις ημέρες πριν την σύνοδο κορυφής του οργανισμού στο Λονδίνο.