Δημοσκόπηση Metron Analysis για το Βήμα της Κυριακής: Πρωτιά ΝΔ και Μητσοτάκη - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Δημοσκόπηση Metron Analysis για το Βήμα της Κυριακής: Πρωτιά ΝΔ και Μητσοτάκη

Mεγάλη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητη καταγράφει δημοσκόπηση της Μetron Analysis που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής.

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα καταγράφει ποσοστό της τάξης του 37,6%, με την Αξιωματική αντιπολίτευση να φτάνει το 21,3%, διαφορά δηλαδή 16,3%. 

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει όπως κάθε φορά το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 6,2%, στην τέταρτη θέση το ΚΚΕ με 4,8%. 

Ακολούθως, τα δυο κόμματα που εισήλθαν στη Βουλή στις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουλίου, καταγράφουν ποσοστά σταθερά πάνω από το 3%. Πιο συγκεκριμένα η Ελληνική Λύση φτάνει στο 4,2%, ενώ η Μέρα25 στο 3,8%.

Όσον αφορά στα ποσοστά δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών, πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 64%. Έκπληξη είναι η δεύτερη θέση πλέον της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά με 39% ενώ ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας έπεσε στην τρίτη θέση με ποσοστό 38%.

Στο ερήτημα ποιος θεωρείται ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός, ο νύν Πρωθυπουργός έχει μεγάλο προβάδισμα με ποσοστό 45%. 16% των ερωτηθέντων επέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα. 

Τέλος σχετικά με το ποιο θεωρούν οι πολίτες το μεγαλύτερο άλυτο πρόβλημα αυτή τη στιγμή για τη χώρα, επέλεξαν το προσφυγικό/μεταναστευτικό με ποσοστό 33%, ενώ δεύτερη είναι η οικονομία με 28%.