Μπλερ: Ανάξιοι να κερδίσουν τις προσεχείς εκλογές Συντηρητικοί και Εργατικοί - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Μπλερ: Ανάξιοι να κερδίσουν τις προσεχείς εκλογές Συντηρητικοί και Εργατικοί

Την απογοήτευσή του για το πολιτικό προσωπικό της Βρετανίας εξέφρασε ο πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας και θερμός υποστηρικτής του λεγόμενου «Τρίτου Δρόμου», Τόνι Μπλερ.

Μιλώντας στο Λονδίνο, ο Τόνι Μπλερ εμφανίστηκε προβληματισμένος από τους δύο μεγαλύτερους πολιτικούς σχηματισμούς, τους Συντηρητικούς και του Εργατικούς. «Ούτε το Εργατικό Κόμμα ούτε το Συντηρητικό Κόμμα, του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, αξίζουν να κερδίσουν τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο ίδιος τάσσεται υπέρ ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, επιλογή που στηρίζει διαχρονικά. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ανησυχία του για την έκβαση του Brexit, δηλώνοντας ότι δεν είναι βέβαιος για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος από τον Μπόρις Τζόνσον.

Ακόμα, ο πρώην ηγέτης των Εργατικών εμφανίστηκε ανήσυχος για τους κλυδωνισμούς στην παγκόσμια οικονομία, σημειώνοντας ότι είναι πιθανό να πλήξουν άμεσα την Βρετανία.

Τέλος, εμφανίστηκε προβληματισμένος για μια πιθανή συμφωνία με τις ΗΠΑ, καθώς ανάλογες συμφωνίες περιέχουν «διάθεση προστατευτισμού».