Κόντρα Μητσοτάκη- Τσίπρα στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Κόντρα Μητσοτάκη- Τσίπρα στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

 Αντιπαράθεση με φόντο τη Συνταγματική Αναθεώρηση είχαν το πρωί στη Βουλή ο Κ. Μητσοτάκης και ο Αλ. Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του:

«Κύριε Τσίπρα, τις προτάσεις σας δεν τις απορρίπτει σήμερα η ΚΟ της ΝΔ. Τις απέρριψε ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Γι’ αυτό μεσολαβεί η λαϊκή ετυμηγορία μεταξύ των δύο φάσεων της συνταγματικής αναθεώρησης». 

Και συνέχισε «Θα αργήσουμε πολύ κ. Τσίπρα να έχουμε άλλη αναθεωρητική διαδικασία. Η επόμενη αναθεώρηση δεν μπορεί να ολοκληρωθεί παρά μόνο αν παρέλθει μια δεκαετία. Σήμερα να κάνουμε ψύχραιμη αποτίμηση για το τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Από αύριο η χώρα θα έχει νέο Σύνταγμα, του 2019. Θα φέρει τη σφραγίδα της σημερινής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αλλά θα είναι και προϊόν διακομματικής συναίνεσης», τόνισε ενώ ανέφερε ότι η πλειοψηφία δεν αγνόησε τη θέση της μειοψηφίας. «Το κοινοβούλιο εξέτασε τις διατάξεις που έφτασαν σε αυτό από την απελθούσα Βουλή», κατέληξε

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τη σειρά του επικέντρωσε τη δική του τοποθέτηση στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στη κυβέρνηση αποτύπωσε όπως είπε ένα
συνολικό σχέδιο που ξεκινά από τη θεμελιώδη παραδοχή ότι το Σύνταγμα ανήκει σε όλους τους πολίτες. «Αυτή η παραδοχή είναι και η μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ» τόνισε με νόημα.

Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ανέφερε ακόμα πως η Νέα Δημοκρατία, αντιθέτως, απέδειξε ότι στα του Συντάγματος κινείται χωρίς πυξίδα και χωρίς σχέδιο» με σκοπό κατά τη γνώμη του «την συνταγματοποίηση του νεοφιλελευθερισμού στη Παιδεία και στο περιβάλλον.

«Δεν μετανιώνουμε που βάλαμε τις βάσεις της συζήτησης στην ελληνική κοινωνία για την ανάγκη μιας προοδευτικής αναθεώρησης του Συντάγματος και ενός συνταγματικού εκσυγχρονισμού της χώρας» ενώ θεώρηση την αντίστοιχη πρόταση της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ ως μια αντιπρόταση που εμπεριέχει «αμήχανη και άτολμη συρραφή σκόρπιων διατάξεων», σημείωσε μεταξύ άλλων.