Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: «Δώρο στους τραπεζίτες» οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Νομοθετικό έκτρωμα χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου τονίζει ότι  η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή «εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο στα στελέχη των τραπεζών για υποθέσεις απιστίας».

Η ανακοίνωση συνεχίζει «Με λίγα λόγια, καταργεί την αυτεπάγγελτη δίωξη και ο εκάστοτε τραπεζίτης θα μπορεί να διωχθεί ποινικά μόνο εάν ο ίδιος κάνει μήνυση στον… εαυτό του. Αυτό που πραγματικά είχε ενοχλήσει τη ΝΔ και το οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης χθες χαρακτήρισε “ιδεοληψίες” είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν υπέκυψε ποτέ στις πιέσεις να κάνει δώρο στους τραπεζίτες και να ξεπλύνει όλες τις υποθέσεις διαφθοράς».

Με αυτόν τον τρόπο αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «ακυρώνονται όλες οι ποινικές διώξεις σε τραπεζίτες, όπως αυτές για τα θαλασσοδάνεια σε ΝΔ. και ΠΑΣΟΚ, στα μέσα ενημέρωσης και, φυσικά, και στον Κήρυκα Χανίων του κ. Μητσοτάκη για τα οποία ο ελληνικός λαός έχει ξεχάσει πόσες φορές έχει ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες»

Και η ανακοίνωση καταλήγει πετώντας το γάντι στον Πρωθυπουργό, τονίζοντας με νόημα: τη διάταξη αυτή την εισηγήθηκε η Νομοπαρασκευαστική ή τη “φύτεψε” ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τους τραπεζίτες;».