Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα: Τι προβλέπεται για το αδίκημα της απιστίας, τις μολότοφ, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα: Τι προβλέπεται για το αδίκημα της απιστίας, τις μολότοφ, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Το νομοσχέδιο με το οποίο επέρχονται τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Οι τροπολογίες εμπεριέχουν και καινοτόμες διατάξεις που αφορούν το κοινωνικό σύνολο και λύνουν ποινικά φαινόμενα που είναι σε έξαρση. Το ενδιαφέρον του νομοσχεδίου επικεντρώνεται στις τροπολογίες του Ποινικού Κώδικα, που ανέρχονται σε 57, και πολύ λιγότερο στις αλλαγές που έγιναν στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκφράζει την ελπίδα ότι όλες οι πτέρυγες της Βουλής «θα αντιμετωπίσουν τις επιχειρούμενες τροποποιήσεις των Κωδίκων, επιδεικνύοντας πολιτική ωριμότητα, και αφήνοντας οριστικά πίσω τις ιδεοληψίες που ταλαιπώρησαν τον νομικό μας κόσμο και την ελληνική κοινωνία στο πρόσφατο παρελθόν».

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιάρας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Καταθέσαμε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την τροποποίηση των προβληματικών άρθρων του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει τις προσεχείς ημέρες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ελπίζω πως όλες οι πτέρυγες θα αντιμετωπίσουν τις επιχειρούμενες τροποποιήσεις των Κωδίκων, επιδεικνύοντας πολιτική ωριμότητα, και αφήνοντας οριστικά πίσω τις ιδεοληψίες που ταλαιπώρησαν τον νομικό μας κόσμο και την ελληνική κοινωνία στο πρόσφατο παρελθόν».

 

Διαβάστε περισσότερα στο www.newsbeast.gr