Αδ. Γεωργιάδης: Αναστέλλονται οι χρεώσεις στις τράπεζες - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Αδ. Γεωργιάδης: Αναστέλλονται οι χρεώσεις στις τράπεζες

Την οριστική αναστολή των χρεώσεων που επέβαλαν οι τράπεζες σε συναλλαγές με το κοινό προανήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον AΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «οι τρεις συστημικές τράπεζες σήμερα και η τέταρτη την Δευτέρα θα ανακοινώσουν όχι μόνο την αναστολή των αυξήσεων που είχαν προαναγγείλει αλλά και μειώσεις σε χρεώσεις που έχουν ήδη επιβάλλει».

Μάλιστα, σημείωσε πως όχι μόνο δεν θα ισχύσουν οι αυξήσεις, αλλά θα υπάρξουν μειώσεις σε χρεώσεις. «Οι τρεις συστημικές τράπεζες σήμερα και η τέταρτη την Δευτέρα θα ανακοινώσουν όχι μόνο την αναστολή των αυξήσεων που είχαν προαναγγείλει αλλά και μειώσεις σε χρεώσεις που έχουν ήδη επιβάλλει. Αυτό είναι το πρώτο κύμα των μειώσεων. Είμαστε σε συζητήσεις και εντός του Νοεμβρίου θα υπάρξει και δεύτερο κύμα μειώσεων σε χρεώσεις», είπε ο αρμόδιος Υπουργός.

Ακόμα, ο ίδιος επεσήμανε ότι ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει την θέσπιση ενός προγράμματος στήριξης των συνεπών δανειοληπτών, λέγοντας ότι ήδη μία τράπεζα έχει ξεκινήσει την εφαρμογή αυτής της πρακτικής.