Όλοι ξέρουν, πλέον όλο και περισσότεροι παίρνουν θέση - ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Όλα στο προσκήνιο!

Όλοι ξέρουν, πλέον όλο και περισσότεροι παίρνουν θέση

Eίναι τυχαίο που όλο και περισσότερα δημόσια πρόσωπα από πολλούς διαφορετικούς χώρους τελευταία βγαίνουν και λένε την αλήθεια για το μεταναστευτικό; Προφανώς ήδη έχουν χαρακτηριστεί από τον γνωστό αδυσώπητο επικοινωνιακό οδοστρωτήρα ενός ψευτο-προοδευτισμού (αλήθεια τι είναι προοδευτικό τελικώς και τι φασιστικό; Πως ορίζεται το πραγματικά προοδευτικό ύστερα από την εμπειρία ΣΥΡΙΖΑ;), ως φασίστες. Mιλάμε για ανθρώπους (π.χ Τσιμτσιλή- Αλεξανδρής κ.α) οι οποίοι ΠΟΤΕ στο παρελθόν δεν είχαν χρησιμοποιήσει χαρακτηρισμούς για τέτοια θέματα, ούτε καν τα είχαν σχολιάσει. Δεν μπορεί όλοι αυτοί να διακατέχονται ξαφνικά από συναισθήματα ρατσισμού ή ξενοφοβίας. Εδώ κάτι άλλο συμβαίνει. Και συμβαίνει το προφανές. Δεν μπορούν όλοι (διάσημοι και μη) να κλείσουν τα μάτια και το στόμα σε αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ και ζωτικής σημασίας (εν δυνάμει υπαρξιακό) πρόβλημα για την Ελλάδα. Εάν εξαιρέσουμε ακραίους χαρακτηρισμούς σποραδικά με τους οποίους προσωπικά δεν συμφωνώ καθόλου- διαφωνώ κάθετα, όλοι αυτοί στις διαπιστώσεις τους έχουν δίκιο. Λένε και γράφουν τη πραγματικότητα.

Ο συνδυασμός της μη επαρκούς αντιμετώπισης του μεταναστευτικού μαζί με το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα και την φυγή των ικανών Ελλήνων στο εξωτερικό, δημιουργεί μια νέα κοινωνία στη χώρα. Με άλλα εντελώς χαρακτηριστικά. Όπου προφανώς συλλήβδην δεν έχουν μονάχα αρνητικό αντίκτυπο αλλά σε επίπεδο εθνολογικό είναι γεγονός πως έχουν. 

Αλλά για σκεφτείτε το: Σηκώνει η Ελλάδα εδώ και 6 χρόνια το βάρος όλης της Ευρώπης χωρίς ούτε ένα ευχαριστώ από όλες τις άλλες χώρες που μας κουνάνε συνέχεια το δάχτυλο (χώρες κεντρικής Ευρώπης). Την ίδια ακριβώς ώρα είμαστε έρμαια των διαθέσεων ενός ηγεμόνα- δικτάτορα εξ΄ Ανατολών. Του Ερντογάν. Όποτε θέλει στέλνει περισσότερους μετανάστες σε Ελλάδα και κατ΄ επέκταση Ευρώπη και εμείς δεν κάνουμε τίποτα το ουσιαστικό για να σταματήσουμε αυτήν την πρόκλησή του. Μας εκβιάζει εδώ και χρόνια χωρίς απάντηση από εδώ.

Μια χώρα λοιπόν, η Ελλάδα, που τώρα πάει ΚΑΠΩΣ να συνέλθει από την ουσιαστική πτώχευση του 2010. Όπου οι πληγές ακόμα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ σε κοινωνικό επίπεδο.

Η Ελλάδα δεν έχει σηκώσει απλά Σταυρό, έχει σηκώσει σε όλα- δέκα γεμάτα χρόνια τώρα- ΤΟΝ Σταυρό.

Κανείς λοιπόν δεν μπορεί να της κάνει μαθήματα ούτε ανθρωπισμού (γιατί το παρελθόν μιλάει- Οι Έλληνες μετανάστες ήταν παλαιότερα στα πέρατα της Οικουμένης αλλά και σήμερα), ούτε οικονομικής διαχείρισης σε συνθήκες κρίσης και φτώχειας (γιατί ποτέ άλλοι δεν είχαν την ίδια φτώχεια)…

ΥΓ: Έχουμε δημοσκόπηση σχετικά με το μεταναστευτικό μέσα από τη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/Stoproskinio-987235178141395/?modal=admin_todo_tour. Είναι σημαντική η ενεργός συμμετοχή σας. Ο λόγος σε σας!

 

 

 

Δημήτρης Κυριακού