Μια κι έξω (για όλους) | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Μια κι έξω (για όλους)

— Σου έχει τύχει να πας για δουλειά στο κέντρο και να μην μπορείς να παρκάρεις ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ γιατί η Αστυνομία έχει κλείσει κομβικούς δρόμους, ΟΛΕΣ τις διόδους, όλες, επειδή κάνει πορεία το ΠΑΜΕ (οι επαγγελματίες συνδικαλιστές, για να μην πω και άλλα) και να σου πάνε όλα στράφι; Ήθελα να παρακολουθήσω στη στοά του βιβλίου το πρώτο μάθημα από σενιμάρια Ιστορίας. Φυσικά πήγε στράφι η πρώτη προσπάθεια. 2,5 ώρες οδήγηση μέσα σε ένα χάος, πάνε 10 ευρώ έτσι αέρα… συν η βενζίνη τσάμπα. Ποιος θα ενδιαφερθεί για μένα, για σένα που με διαβάζεις; Κανείς, ποτέ. Ξέρω καλά τι γράφω.

Αυτή είναι η σημερινή Ελλάδα. Μια ζούγκλα όπου κανείς δεν μπορεί να πάει μπροστά. Λες και ο μικρόκοσμός της θέλει να μην καταφέρεις το βήμα παραπάνω… Πάλι καλά που μας έμεινε και το διαδίκτυο… Ανίατες καταστάσεις.

 

— Ο Τραμπ ο αλλοπρόσαλλος λέει ότι πλέον θα σωθούν πολλές ζωές με την κατάπαυση του πυρός στη Συρία.

Για αυτές που ήδη χάθηκαν προφανώς ούτε λόγος έτσι;
Σιγά μωρέ. Παράπλευρες απώλειες όπως πάντα. Γιατί δεν ζητούσαν με σοβαρή παρέμβαση οι ΗΠΑ κατάπαυση του πυρός από την πρώτη- δεύτερη μέρα;

Ax Παναγιά μου…

 

— Η Μέρκελ, μιλώντας σε βουλευτές εν όψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής, υποστήριξε πως η αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ στο 1% της οικονομικής ισχύος του μπλοκ χωρίς τις συνεισφορές από τη Βρετανία, στο μέλλον θα επιβαρύνει πολύ τη Γερμανία. 

Αυτοί ξέρουν τι κάνουν. Εμείς, δηλαδή οι ηγεσίες μας (ανέκαθεν) ποτέ… 

 

Μίμης Κ.