Υπ. Οικονομικών: Αυστηρό μήνυμα για τις επιθέσεις σε κλιμάκια της ΑΑΔΕ

Σαφή θέση υπέρ της προστασίας των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ που διενεργούν φορολογικούς ελέγχους έλαβε το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ανέφερε ότι η ΑΑΔΕ ενισχύεται στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στην Κερκίνη Σερρών, όταν το κλιμάκιο του θεσμού δέχθηκε επίθεση σε πολυχώρο εκδηλώσεων κατά την διάρκεια ελέγχου. Το αποτέλεσμα ήταν το ένα από τα δύο άτομα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Η δήλωση του κ. Βεσυρόπουλου είναι η εξής:

«Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές, από τις 18 Ιουλίου, ότι όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά ενισχύονται ακόμα περισσότερο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, όπως το ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ. Επιπρόσθετα θεσμοθετείται η αυτονομία τους και η απεξάρτησή τους από κομματικά ή κυβερνητικά δεσμά αφού θεσμοθετούνται θέσεις Γενικών Διευθυντών, από την ιεραρχία της διοίκησης, που θα επιλέγονται με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία και θα προΐστανται των ελεγκτικών υπηρεσιών, έχοντας πλήρη ανεξαρτησία στην άσκηση των καθηκόντων τους. Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα».