Βρούτσης: Στο μέτρο του δυνατού η επιστροφή χρημάτων στους συνταξιούχους από τις αποφάσεις του ΣτΕ

Την θέση ότι η επιστροφή των χρημάτων που επιδίκασε το ΣτΕ υπέρ των συνταξιούχων θα γίνει εντός των ορίων της δημοσιονομικής πειθαρχίας εξέφρασε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στο ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6», ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι «η επιστροφή των χρημάτων στους συνταξιούχους θα γίνει μέσα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών της οικονομίας.

Περιμένουμε τις αποφάσεις του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου. Μετά την απόφαση που θα σεβαστούμε, θα τοποθετηθούμε πάντως στις ράγες της με τις δικές μας διαρθρωτικές αλλαγές πάνω στο νόμο».
 
Παράλληλα, ο αρμόδιος Υπουργός μίλησε για τις «ανοιχτές πληγές» που παρέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνοντας μνεία στις 65.000 συντάξεις χηρείας που δεν αυξήθηκαν όπως προβλεπόταν. Την ίδια στιγμή, ο κ. Βρούτσης μίλησε για τον επανυπολογισμό χιλιάδων συντάξεων, εξαίροντας ταυτόχρονα την έκδοση των 1,7 εκατ. εκκαθαριστικών που δεν είχαν εκδοθεί.
 
Σχετικά με την προστασία των εργαζομένων, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση τάσσεται «ενάντια στην ασυδοσία εργοδοτών που χρησιμοποιούν τη μερική απασχόληση ως πρόσχημα για πλήρη απασχόληση».
 
Στο ίδιο επίπεδο σημείωσε πως «όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε περιβάλλον μερικής απασχόλησης θα έχουν αυξημένη μισθοδοτική αντιμετώπιση για όσες ώρες εργάζονται επιπλέον».
 
Τέλος, ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στην πλήρη απασχόληση κατά 5 μονάδες.