Βρετανία: Σφοδρή σύγκρουση Τζόνσον-Κόρμπιν στη Βουλή

«Άγρια» κόντρα είχαν στη Βουλή των Κοινοτήτων της Βρετανίας ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, με τον Πρόεδρο των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Αρχικά, ο κ. Τζόνσον διαμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι η χώρα θα εξέλθει της ΕΕ την 31η Οκτωβρίου.

Κατόπιν, επιτέθηκε στον κ. Κόρμπιν, λέγοντας με νόημα: «Ο Κόρμπιν φοβάται… Πιστεύει ότι οι φίλοι του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται στο Παρίσι, το Βερολίνο και στην Ουάσινγκτον».

Παράλληλα, απευθύνθηκε στον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης με σαφή χαρακτηρισμό: «Είσαι κότα», φώναξε χαρακτηριστικά.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του, σημειώνοντας: «Καλώ τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να επιβεβαιώσει, όταν λάβει τον λόγο, πως, αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο παράδοσης, θα επιτρέψει στον λαό αυτής της χώρας να εκφράσει την άποψή του γι’ αυτά που προτείνει να παραδοθούν στο όνομά του, με διεξαγωγή εκλογών στις 15 Οκτωβρίου».

Από τη μεριά του, ο κ. Κόρμπιν δήλωσε ότι δεν θα παγιδευθεί στον κ. Τζόνσον, δηλώνοντας σαφώς ότι δεν θα συναινέσει σε διενέργεια εκλογών, αν δεν εξασφαλιστεί η αποφυγή ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Προέδρου των Εργατικών ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Ο Τζέρεμι έκανε σαφές πως το Εργατικό κόμμα θέλει γενικές εκλογές και σύντομα, όμως δεν θα πέσουμε στην παγίδα του Μπόρις Τζόνσον».