Πως πήρε την απόφαση η Νάνσι Πελόζι να κυνηγήσει τον Τραμπ

Το σκάνδαλο με την αποκάλυψη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε βοήθεια από τον Ουκρανό ομόλογό του για να στριμώξει τον αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν, που οδήγησε τη Νάνσι Πελόζι στην απόφαση να ξεκινήσει εις βάρος του προέδρου των ΗΠΑ έρευνα για «προδοσία», είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Το σκάνδαλο ξεκίνησε με την καταγγελία ενός μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, που σύμφωνα με τους NYT είναι μέλος της CIA, ο οποίος αποκάλυψε την τηλεφωνική συνομιλία του Τραμπ με τον Βολόντιμιρ Ζελένσκι στις 25 Ιουλίου και τώρα to Politico παρουσιάζει το παρασκήνιο της απόφασης που έλαβε η Νάνσι Πελόζι πυροδοτώντας καταιγιστικές εξελίξεις.

Τα γεγονότα που καθόρισαν την απόφαση της Πελόζι

To απόγευμα της περασμένης Δευτέρας η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πελόζι, τηλεφώνησε στον έμπιστο υπαρχηγό της και ηγέτη της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στο ίδιο νομοθετικό σώμα, Στένι Χόγιερ και τον ενημέρωσε ότι είχε λάβει μία καθοριστική απόφαση κι ότι θα έδινε την συγκατάθεσή της για την έναρξη της επίσημης έρευνας παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Πελόζι βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη για ένα δείπνο ιδιωτικού χαρακτήρα με μία ομάδα επιχειρηματιών, πολιτικών και γνωστών δημοσιογράφων (Acela Corridor elite – Fortune 500) για την έναρξη της φετινής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο Χόγιερ βρίσκονταν στην Νότια Καρολίνα για την κηδεία της Έμιλι Κλαϊμπερν, συζύγου του ηγετικού μέλους των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων Τζιμ Κλάιμπερν, νωρίτερα την ίδια ημέρα. Οι δύο ηγέτες των Δημοκρατικών ήταν κάποτε εσωκομματικοί αντίπαλοι, ενώ τώρα είναι πολιτικοί σύμμαχοι, έχοντας συμπληρώσει 15 χρόνια στην κοινή ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο Χόγιερ κι ο Κλάιμπερν είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους για να καταπνίξουν την κλιμακούμενη πίεση εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας κι αναφορικά με την παραπομπή του προέδρου Τραμπ. Με το τηλεφώνημα αυτό, η Πελόζι ενημέρωσε τον Χόγιερ ότι θα άλλαζε την θέση της και θα υποστήριζε επίσημα την παραπομπή του προέδρου Τραμπ.

Ο Χόγερ απάντησε ότι είχε μεταβάλλει και την δική του άποψη, μετά τις δημοσιογραφικές αναφορές που είχαν προηγηθεί το Σαββατοκύριακο σχετικά με την προσπάθεια του προέδρου Τραμπ να πιέσει την Ουκρανία με πιθανή παρακράτηση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς μία χώρα σύμμαχο των ΗΠΑ, επιδιώκοντας προσωπικά πολιτικά του οφέλη.«Τα γεγονότα καθόρισαν την χρονική στιγμή και την απόφαση», δήλωσε η Πελόζι στο POLITICO στην διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης. «Αυτό είναι που λέω από την αρχή, όταν θα έχουμε τα γεγονότα, θα είμαστε έτοιμοι. Και είμαστε έτοιμοι,” τόνισε η ίδια.

 

Διαβάστε περισσότερα στο www.crashonline.gr