ΟΕΕ: Προς την σωστή κατεύθυνση τα μέτρα της κυβέρνησης | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

ΟΕΕ: Προς την σωστή κατεύθυνση τα μέτρα της κυβέρνησης

Με θετικό μάτι βλέπει τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την 84η ΔΕΘ το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ) μέσω του Προέδρου του, Κωνσταντίνου Κόλλια.

Ο κ. Κόλλιας ανέφερε, αρχικά, ότι «τα μέτρα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και οδηγούν σε σημαντικές ελαφρύνσεις το σύνολο των πολιτών». Παράλληλα, προσθέτει ότι «κρίσιμο ζητούμενο, για την εφαρμογή των συγκεκριμένων παρεμβάσεων, είναι η συνέχιση της απαρέγκλιτης εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, που απαιτούνται για την περαιτέρω ενίσχυση της αξιοπιστίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, τη δημοσιονομική ισορροπία, και, πάνω απ΄ όλα, τη δημιουργία συνθηκών σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης».

Ακόμα, ο κ. Κόλλιας επισημαίνει πως «ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο με χαμηλότερους συντελεστές, με μείωση της γραφειοκρατίας και ταχύτερη έκδοση των εκκρεμών δικαστικών αποφάσεων, με επίσπευση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και επανεκκίνηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), θα οδηγήσουν σε εισροή νέων κεφαλαίων, εγχώριων και ξένων, για επενδύσεις και θα δημιουργήσουν νέες και μόνιμες θέσεις απασχόλησης».

Τέλος, ο ίδιος κλείνει την αναφορά του, λέγοντας ότι το ΟΕΕ «παραμένει στη διάθεση της Κυβέρνησης, όπως κάνει πάντα, ώστε να συμβάλλει με τις προτάσεις και τις μελέτες του στην αποτελεσματικότερη δυνατή εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων, που θα επανεκκινήσουν και θα τονώσουν την ελληνική οικονομία».