Κομισιόν: Η Βρετανία κατέθεσε προτάσεις για το Brexit

Στην παραδοχή ότι το Λονδίνο απέστειλε προτάσεις στις Βρυξέλλες για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες του Brexit προχώρησε η Κομισιόν.

Σε συνέντευξη τύπου η εκπρόσωπος του θεσμού, Μίνα Αντρέεβα, δήλωσε ότι το ΗΒ απέστειλε σειρά προτάσεων για την άρση του αδιεξόδου. «Έχουμε λάβει έγγραφα από το Ηνωμένο Βασίλειο και σε αυτή τη βάση θα έχουμε τεχνικές συζητήσεις σήμερα και αύριο για κάποια θέματα των συνόρων, των προϊόντων μεταποίησης και των υγειονομικών και φυτοϋγειονομικών κανόνων», είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, η ίδια παρέπεμψε στις συνομιλίες που θα έχουν ο Επίτροπος για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, με τον αρμόδιο της κυβέρνησης του ΗΒ για το θέμα, Στίβεν Μπάρκλεï. Όπως επεσήμανε, «αυτά είναι έγγραφα προς το παρόν. Έως ότου να τα δούμε με λεπτομέρεια, δεν θα τα χαρακτηρίσω κάτι άλλο πέρα από έγγραφα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες η ΕΕ απέστειλε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση Τζόνσον να καταθέσει άμεσα προτάσεις για την επίσπευση των διαδικασιών της εξόδου από την Ένωση. Κορυφαίο ζήτημα αποτελεί το Backstop, θέμα για το οποίο το ΗΒ καλείται να παρουσιαστεί με πιο πειστικά επιχειρήματα.