Ιταλία: Υπόσχεση για περισσότερη δουλειά από τον Κόντε | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ιταλία: Υπόσχεση για περισσότερη δουλειά από τον Κόντε

Την υπόσχεση ότι η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας θα εργάζεται περισσότερο και θα τσακώνεται λιγότερο έδωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε. 

Ο κ. Κόντε έδωσε το στίγμα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης που είναι η σταθερότητα στις σχέσεις με την ΕΕ, η αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων της Ένωσης και η διαχείρηση του μεταναστευτικού.

Αρχικά, ο ίδιος είπε ότι «δεν μπορούμε τους ερχόμενους μήνες να χάσουμε τον χρόνο μας με διαμάχες και συγκρούσεις. Πρέπει να είμαστε νηφάλιοι στα λόγια και δραστήριοι στα έργα».

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε πως «η γλώσσα αυτής της κυβέρνησης θα είναι ήπια επειδή αντιλαμβανόμαστε πως οι πράξεις μας δεν θα κριθούν από την υπεροψία των λόγων μας».

Αναφορικά με την αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ, ο Ιταλός Πρωθυπουργός σημείωσε: «Πρέπει να βελτιώσουμε το σύμφωνο σταθερότητας και την εφαρμογή του προκειμένου να υποστηρίξουμε τις επενδύσεις, μεταξύ των οποίων εκείνες που θα επιτρέψουν μια ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον και θα είναι δίκαιη σε κοινωνικό επίπεδο».

Σχετικά με το μεταναστευτικό, επεσήμανε ότι η νέα κυβέρνηση θα επιδείξει υπεθυνότητα, καλώντας την ΕΕ να δείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα κυβέρνηση υποστηρίζεται από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Λουίτζι ντι Μάιο και του Δημοκρατικού Κόμματος του Νικόλα Τζινγκαρέτι.