ΥΠΟΙΚ: Μήνυμα προς τις τράπεζες για στήριξη των συνεπών δανειοληπτών

Ανακοίνωση με την οποία καλεί τα τραπεζικά ιδρύματα να επιβραβεύσουν τους συνεπείς δανειολήπτες εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Μετά την ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας για στήριξη των συνεπών δανειοληπτών, το ΥΠΟΙΚ καλεί και τις υπόλοιπες τράπεζες να προβούν σε ανάλογες ενέργειες.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος να επιβραβεύσει τη συνέπεια σε στεγαστικά δάνεια της. Είναι μια πρωτοβουλία που επιβεβαιώνει ότι ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να αναγνωρίζει εμπράκτως την προσπάθεια των συνεπών δανειοληπτών. Αυτό πιστεύαμε και στις 18 Φεβρουαρίου 2019, όταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντησή του με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών τόνιζε ότι «πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να επιβραβευτούν αυτοί οι δανειολήπτες που τα χρόνια της κρίσης με πολύ μεγάλο κόπο κατάφεραν να παραμείνουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες». Καλούμε και τις άλλες τράπεζες να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση».