ΣΥΡΙΖΑ: Απροκάλυπτη επαναφορά του κομματικού κράτους από τη κυβέρνηση

«Η νέα Δημοκρατία γύρισε τα ρολόγια της δημόσιας διοίκησης χρόνια πίσω, στις εποχές που βασίλευε η αδιαφάνεια, η αναξιοκρατία, ο κομματισμός» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τονίζεται από τη Κουμουνδούρου ακόμα ότι τελικά η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να κάνει επαναφορά του κομματικού κράτους, αναφέροντας «οι κυβερνητικές εξαγγελίες για “συνέχεια του κράτους”, για “αξιοκρατία και διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση” διήρκησαν όσο και η προεκλογική περίοδος». 

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημειώνει ακόμα «Με τον νόμο αυτό, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑδρομολόγησε μία εμβληματική μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση. Προκήρυξε με δημόσια, ανοιχτή διαδικασία τις θέσεις των διοικητικών γραμματέων. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και περίπου 7.000 αιτήσεις υποψηφιότητας έχουν υποβληθεί στην κρίση ανεξάρτητου οργάνου επιλογής, με συμμετοχή μελών του ΑΣΕΠ» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση η οποία αναφέρει στη συνέχεια  «Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αποτελεί σημαντικό πυλώνα της διοικητικής μεταρρύθμισης, όπως αυτός περιγράφεται στη “Μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση 2020” και η χώρα αξιολογείται ειδικά για το θέμα αυτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τίποτα από τα παραπάνω, όμως, δεν έχει σημασία για την κυβέρνησητης Νέας Δημοκρατίας που αντιλαμβάνεται το κράτος ως λάφυρο και τη δημόσια διοίκηση ως τσιφλίκι της. Αντικαθιστά τους άριστους με τους αρεστούς και τους άξιους με τους κολλητούς. Τι είχες Κυριάκο μου, τι είχα πάντα…», καταλήγει η ανακοίνωση.