Εθνική Τράπεζα: Κίνητρα επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών

Μέτρα για την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. Συγκεκριμένα, ο CEO του οργανισμού Παύλος Μυλωνάς ανακοίνωσε τα μέτρα στήριξης που είναι τα εξής: 

– Επιστροφή 5% επί του συνόλου των τόκων που πληρώνουν σε ετήσια βάση. Η επιστροφή αυτή αποδίδεται απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους για το έτος που πέρασε.

– Επιβράβευση 2% επιπλέον όφελος στις καθημερινές συναλλαγές τους μέσω του προγράμματος go4more, σε επιλεγμένες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στους κλάδους Super Market και Πρατήρια Καυσίμων. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε πόντους που αποδίδονται απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους, για το έτος που πέρασε.

– Επίσης, οι πελάτες που πληρώνουν τη μηνιαία δόση του δανείου τους κερδίζουν μέσω του προγράμματος go4more, επιπλέον πόντους, τους οποίους και μπορούν να εξαργυρώνουν στο δίκτυο 6.800 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι βελτιώνονται οι συνθήκες στην οικονομία, στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των επενδύσεων.

Ακόμα, έθεσε τον στόχο της μείωσης των κόκκινων δανείων στο 5% μέχρι το 2022, δίχως αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Επίσης, τέθηκαν και άλλα ζητήματα, μεταξύ των οποίων ήταν η πώληση μέσα στο 2019 δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και καταναλωτικών δανείων ύψους 1 δις ευρώ για κάθε κατηγορία, η ενίσχυση της οργανικής κερδοφορίας, καθώς επίσης η πώληση της θυγατρικής στην Κύπρο και η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.