Βαρουφάκης: Δε θέλουμε τη ρήξη με την ΕΕ, αλλά δε τη φοβόμαστε κιόλας

Ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, ζήτησε την μονομερή κατάργηση των πρωτογενών πλεονασμάτων και χαρακτήρισε «έγκλημα κατά της λογικής» αυτό που γίνεται με τα «κόκκινα δάνεια».

O επικεφαλής του ΜέΡΑ 25μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε ότι η χώρα μας συνεχίζει να βρίσκεται υπό πτώχευση, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα και οι πολιτικές δυνάμεις απλά αναπαράγουν την κρίση. Πρόσθεσε δε χαρακτηριστικά ότι «η εναλλακτική πορεία που προτείνει το ΜεΡΑ25, είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών».

Ο κ. Βαρουφάκης έκανε ειδική αναφορά στο θέμα των «κόκκινων δανείων», το οποίο χαρακτήρισε «έγκλημα κατά της λογικής». Ανέφερε δε πως η καλύτερη λύση θα είναι να δημιουργηθεί μια δημόσια εταιρεία διαχείρισης των δανείων αυτών και σε καμιά περίπτωση δεν είναι λύση η πώληση τους στα γεράκια… των ξένων hedge fund.

Ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση που μπορεί να έχει ο κ. Μητσοτάκης είναι από το ΜεΡΑ25 κι αναρωτήθηκε τι θα μπορούσαν να πουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στους Υπουργούς της ΝΔ στην επόμενη Βουλή, καθώς η πρώτη απάντηση που θα παίρνουν είναι «μα εσείς τα ψηφίσατε».

Όπως είπε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, το κίνημα του έχει ήδη καταθέσει ένα συνολικό πρόγραμμα κι αυτό είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα του.

 

Διαβάστε περισσότερα στο www.real.gr