Τσίπρας από Ρόδο: Λάβαμε το μήνυμα των ευρωεκλογών

Βασικό δίλημμα των εκλογών κατά τον Αλέξη Τσίπρα είναι εάν η χώρα προχωρήσει μπροστά με ασφάλεια και με όλους τους Έλληνες ή αν θα διακινδυνεύσει την επιστροφή στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την εποπτεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων συνομιλώντας στο Μαντράκι της Ρόδου σήμερα με εργαζόμενους στον τουρισμό. 

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε 150 προσλήψεις στο ΣΕΠΕ για να αυξηθούν όπως είπε οι ελέγχοι προκειμένου να εντοπιστούν παραβάσεις στην εργατική νομοθεσία, ενώ τόνισε για αυτό ότι συγκρούονται δυο εκ διαμέτρου αντίθετες αντιλήψεις: η μία που θέλει την οικονομική ανάπτυξη να συμβαδίζει με την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, και η άλλη που επιτρέπει την παραβατικότητα της κακώς εννοούμενης επιχειρηματικότητας με την έλλειψη ελέγχων. Αυτή η κακή αντίληψη της επιχειρηματικότητας βασίζεται στις offshore, την αποφυγή φορολογικών και εργασιακών ελέγχων, σημείωσε με νόημα.

Ο κ. Τσίπρας τέλος έδωσε ερμηνεία για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλόγων λέγοντας ότι έλαβε το μήνυμα, σημειώνοντας ακόμα ότι «το βασικό δίλημμα, ανεξάρτητα ακόμη και από τις κομματικές προτάσεις, αφορά το μέλλον της χώρας. Στις 7 Ιούλη η κάλπη είναι άδεια και θα την γεμίσουμε εμείς», σημείωσε χαρακτηριστικά.