Στουρνάρας: Θετικός παράγοντας η αντίδραση των αγορών

Θετικά αποτιμά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας τις αντιδράσεις των αγορών απέναντι στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που οφείλει να έχει η επόμενη ελληνική κυβέρνηση.

Ειδικότερα, ο ίδιος δήλωσε τα εξής: «Η νέα κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, θα πρέπει να δώσει έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων καθώς επίσης και στη θωράκιση της Δικαιοσύνης και της ανεξαρτησίας των Θεσμών, στο Κράτος Δικαίου, που αποτελούν βασικούς παράγοντες για την προσέλκυση επενδύσεων».

Ακόμα, ο κεντρικός τραπεζίτης πρόσθεσε πως «ιδιαίτερο βάρος πρέπει να δοθεί και στην εφαρμογή υπεύθυνης δημοσιονομικής πολιτικής και στην προώθηση μιας Δημόσιας Διοίκησης με ψηφιοποιημένες διαδικασίες και μείωση της γραφειοκρατίας, μιας Δημόσιας Διοίκησης η οποία θα επιτελεί το έργο της χωρίς κομματισμούς και παρεμβάσεις».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο θέμα της παιδείας, σημειώνοντας: «Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να επενδύσει στο τρίγωνο της γνώσης: Παιδεία, Ερευνα, Καινοτομία».