Περιφερειακές εκλογές: Νέα περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου εξελέγη νέα περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Η κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου υποστηριζόταν από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ παλαιότερα υπήρξε ευρωβουλευτής του κόμματος. Αντίπαλός της ήταν ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις δηλώσεις της η νεοεκλεγείσα περιφερειάρχης είπε: ”Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, τους συμπολίτες μας από όλα τα Ιόνια νησιά, για τη μεγάλη νίκη που μας έδωσαν και το ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής που έστειλαν. Οι συμπολίτες μας, επιβράβευσαν τον αγώνα μας και την πρότασή μας για μια νέα εποχή στα Ιόνια νησιά. Μας έδωσαν ισχυρή εντολή να διοικήσουμε την Περιφέρεια Ιονίων νήσων, σε μια κρίσιμη εποχή για την ανασυγκρότηση της χώρας μας, αλλά και σε μία εποχή σταυροδρόμι για την πορεία των Ιονίων νήσων”.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ”Έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις, για την κατεύθυνση που θα πάρει η ανάπτυξη. Η βιώσιμη ανάπτυξη, για τις ποιοτικές θέσεις εργασίας. Για τη στέρεη θέση μας στο παγκόσμιο, ανταγωνιστικό τουριστικό γίγνεσθαι. Για την πολιτισμική αναβάθμιση και την εξωστρέφεια της Περιφέρειάς μας. Δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο και άλλες ευκαιρίες. Βασικός μας στόχος είναι να ενώσουμε την κοινωνία και να αφήσουμε πίσω μας ό,τι τη δίχασε”.