Την θέση ότι, μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ, δεν υπάρχει χώρος για διαπραγματεύσεις εξέφρασε το Ιράν μέσω του εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Αμπάς Μουσαβί.
Ο κ. Μουσαβί έγραψε στο Twitter: «Η επιβολή άχρηστων κυρώσεων στον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν και τον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, Μοχάμεντ Τζαβέντ Ζαρίφ, συνιστούν τη μόνιμη διακοπή του δρόμου της διπλωματίας», προσθέτοντας ότι «η απελπισμένη κυβέρνηση Τραμπ καταστρέφει τους θεσμοθετημένους μηχανισμούς διατήρησης της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας».
Οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει νωρίτερα την εποβολή κυρώσεων εναντίον του Ιράν, με σκοπό να οδηγήσουν την Τεχεράνη σε οικονομική δυσκολία. Η απόφαση ήρθε μετά την κατάρρευση ενός αμερικανικού drone από το Ιράν.
Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, ενώ κάποιοι πιο απαισιόδοξοι μιλούν για την πιθανότητα πολεμικής σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο χώρες.